Alternatieve kerstmarkt

BAAK - Onder normale omstandigheden zou er in Baak zo halverwege december weer een kerstmarkt zijn in een heerlijk verwarmd Martinushuus. Maar vanwege de coronabeperkingen gaat dat helaas niet door. Volgend jaar hoopt de organisator van het evenement, de Stichting Vrienden van de Parel, wel weer een bruisende en warme kerstmarkt te organiseren.

Toch is er in aanloop naar de kerstdagen wel wat georganiseerd in het dorp. Kerststukken worden in opdracht gemaakt en de Baakse horeca biedt allerlei lekkernijen ter verkoop aan.
De (graf)kerststukken worden, net als altijd gemaakt door Carla en Jan Hubers. De altijd prachtige en originele stukken kunnen vanaf heden telefonisch besteld worden. Voor het afgesproken bedrag gaat het echtpaar daarna graag aan de slag. Het bestelde stuk is coronaproof op te halen op een afgesproken dag en tijdstip bij Hubers aan de Pastoriestraat 1 in Baak. Let op, neem de ingang door de poort aan de kant van Huize Baak. Afhalen kan op 11, 12, 18 en 19 december, telefoonnummer 0575 - 441406. Een deel van de opbrengst is zoals gewoonlijk bestemd voor de Stichting Vrienden van de Parel van Baak.
Bij Brasserie Het Wapen van Baak aan de Wichmondseweg staat op 12, 13, 19 en 20 december tussen 11.00 en 19.00 uur een kerstkraam waar huisgemaakte erwtensoep, taartjes, kerstkransen, Baakse bolussen, appelflappen en nog veel meer zoete lekkernijen te koop zijn. Het gaat alleen om afhaalproducten, nuttigen ter plekke is niet toegestaan! Bij HCR Herfkens aan de Zutphen-Emmerikseweg zal op eigen terrein in het weekend van 11, 12 en 13 december een kraam staan tevens met diverse lekkere producten om mee te nemen. De bezoeker wordt in kerstsfeer gebracht door de klanken uit de midwinterhoorn.

Uiteraard worden de geldende coronamaatregelen nageleefd.