Petra, Anja Knol en Madelon zijn er vanaf het begin bij

Vervolg van voorpagina

HENGELO - Petra Menkveld, Anja Knol en Madelon Elizen zijn er vanaf het begin bij. “Toen wij 12,5 jaar geleden starten met het werken in de Thuiszorg - want dat heette toen nog zo - begonnen we letterlijk in de bezemkast. Er was geen kantoor beschikbaar. Met een paar collega’s bezochten wij de cliënten die in een huurappartement woonden in en rondom woonzorgcentrum De Bleijke”. Tijden veranderen. Er zijn meer cliënten bij gekomen en het team is uitgebreid. Van handmatig invullen van een dossier naar een digitale pen, gebruiken wij nu een elektronisch zorgdossier. “En dat is een superfijn systeem”, aldus de dames.

“We hebben een hecht en leuk team. Er zit weinig verloop in. We maken gebruik van elkaars kwaliteiten. Tegenwoordig leveren we ook zorg aan jongere cliënten. De één ziet dit als een uitdaging, een andere collega is meer gericht op de oudere cliënt. Deze coronatijd betekent ook dat cliënten in de wijk vaak eenzaam zijn. De mensen vinden het gewoon erg prettig als we langskomen.”

Over het werken bij Markenheem zijn de dames zeer tevreden. Leuke attenties die je ontvangt zoals een voucher voor een high tea, bloemen of een ijsje. En op zijn tijd een gezellig Markenheemfeest. De mogelijkheid voor een leaseauto is er zelfs. Zo tevreden als Petra, Anja en Madelon zijn, zo tevreden zijn de cliënten ook.

Dit voorjaar is er een klanttevredenheidsonderzoek verricht onder de cliënten wijkverpleging. Het onderzoek gaf aan dat 99 procent van de cliënten Markenheem aanbeveelt en gemak en aandacht (8.7) en deskundigheid en kwaliteit (8.5) hoog scoren.

"Een mooi compliment voor onze collega’s in Doetinchem, Zelhem en Hengelo", aldus Petra, Anja en Madelon.