Torenvalken. Foto: Dick Pasman

Torenvalken. Foto: Dick Pasman

Expositie in De Kei in Steenderen

STEENDEREN De muren van De Kei in Steenderen zijn voor deze tweede expositie voorzien van prachtige kunstwerken van meerdere fotografen en twee kunstschilders. In de laatste maanden van dit jaar is iedereen van harte welkom om binnen te lopen en te genieten van deze werken.

Gonny Wiecherink-Holtermann uit Steenderen was als kind al creatief en hield van tekenen. In 1995 kwam ze in aanraking met de portretkunst in het atelier van Helen Niemeijer (kunstenares te Vorden). Hier heeft ze jarenlang les gehad en veel geleerd. Daarna nog diverse cursussen en workshops elders. Kenmerkend voor haar portretten is de verbluffende gelijkenis met de geportretteerde. Het geeft haar voldoening om de karaktertrekken van het model treffend op papier te zetten. Gonny werkt met Siberisch krijt, conté, pastelkrijt en olieverf.

Gerard Dokman uit Steenderen maakt sinds drie jaar met veel plezier pasteltekeningen. Hij heeft les van José Spiek uit Baa . Zijn voorkeur gaat uit naar de natuur, bloemen en met name vogels.

Gelderse Natuurfotografie is een fotoclub met ongeveer 25 enthousiaste natuurfotografen uit Vorden en omgeving. Zij komen maandelijks bijeen om hun passie voor de natuurfotografie te delen en om elkaar te inspireren.