Groep 7 van basisschool De Leer is eveneens gestart met de Vredesweek door voetstappen te tekenen. Foto: WPF Bronckhorst
Groep 7 van basisschool De Leer is eveneens gestart met de Vredesweek door voetstappen te tekenen. Foto: WPF Bronckhorst

Getekende voeten zorgen voor een virtuele wandeling

Vervolg van de voorpagina

HENGELO - Geen jaarlijkse wereldwijde vredeswandelingen dit jaar, als gevolg van corona. In plaats daarvan zal nu in de Vredesweek, van 21 tot en met 27 september, een virtuele wandeling rond de wereld worden gemaakt. Daar kan iedereen aan meedoen, jong en oud. De actie start op 21 september, Wereld Vredesdag.

Hoe gaat dat in zijn werk? Teken de omtrek van je voeten op papier, schrijf daar een vredeswens bij en versier je tekening met vrolijke kleuren. Maak daar dan een foto van met je mobieltje en mail die naar info@worldpeaceflame.co.uk. Alle ingezonden tekeningen worden door de World Peace Flame (WPF) organisatie in Londen virtueel aan elkaar gekoppeld, waarbij iedere ingezonden tekening goed is voor een afstand van 16,1 kilometer.
De actie wordt in alle landen van de hele wereld tegelijkertijd gehouden en de organisatie hoop met alle inzendingen de 40.250 kilometer rond de wereld vol te krijgen. Op onderstaande site is het aantal kilometers in deze vredesweek te volgen. De kinderen op Basisschool De Leer in Hengelo zijn al begonnen. Die gingen maandagochtend direct aan de slag, samen met de vrouwen van Stichting Vredesvlam in Hengelo.


www.wpfbronckhorst.nl
www.worldpeaceflame.co.uk

Groep 8 van basisschool De Leer is gestart met de Vredesweek door voetstappen te tekenen. Foto: WPF Bronckhorst