Ik zou graag willen weten…

Waarom de heer L. Messi op zijn schreden terug is gekeerd naar F.C. Barcelona; om de vaderlijke vermaningen, uit clubliefde of uit berekening, geschrokken van de enorme financiële gevolgen als hij contractbreuk zou plegen? Is hij geschrokken van de trainingsmethodes van Ronald K. of van diens voornemen alle posities te laten innemen door Nederlanders (uitgezonderd de keeper)?

De besprekingen waren al gaande en wie weet, gaat het alsnog door met een vorstelijke transfersom en enkele miljoenen persoonlijk gewin. Er is al poolshoogte genomen in Barcelona, dat is overtuigend en onmiskenbaar vastgelegd op de gevoelige plaat, een foto genomen vanuit het struikgewas rond Camp Now door een fotograaf van een Engels roddelblad.

Eén van die foto’s laat zien dat Koeman beide gewenste spelers innig aan zijn borst drukt en op dat moment niet aan corona dacht, vanwege zijn geluksgevoel. Stel je dat voor: eerst gaat er zijn lang gekoesterde hoop op het trainerschap in vervulling en dan ook nog – als de slagroom op een bruidstaart – zoveel mazzel in het vooruitzicht, dan denk je toch niet aan afstandelijkheid al is dat wel gewenst, zelfs noodzakelijk.

Jaloerse collega’s en enkele bestuursleden hebben al een motie van afkeuring aan het bestuur doen toekomen en hebben Ronald op het matje – zeg maar gerust: vloerkleed – geroepen en hem danig aan de tand gevoeld; zijn positie werd meteen ter discussie gesteld en het boe-geroep was niet van de lucht. Maar een zo gerenommeerde trainer van onbesproken gedrag de laan uit sturen dat doe je niet, tenzij men uit is op zijn positie of dat men het grote publiek wil bespelen en laten joelen.

Barcelona peilde pijlsnel de mening van de vaste supporterskern en keek met een schuin oog naar Nederland, waar zich een vergelijkbaar akkefietje voltrok. Men wist dat de gemiddelde Hollander een tamelijk nuchtere instelling bezit en de ophitsende mierenneukers – nog – in bedwang kan houden, zodat het gezonde verstand de overhand kreeg.

Toch heb ik benauwde momenten doorgemaakt en werd ik bezweet maar opgelucht wakker!


G. H.
Reageren? geertholterveld@gmail.nl