Zomerkleur in de tuinen van De Wiersse. Foto: PR
Zomerkleur in de tuinen van De Wiersse. Foto: PR

De Wiersse toont tuinen in zomerpracht

De Wiersse toont tuinen in zomerpracht

VORDEN - In de borders en aan de pergola van de betoverende tuinen van De Wiersse nadert de zomer zijn hoogtepunt. Tijdens de open dagen van deze maand, op de zondagen 19 en 26 juli, kunnen bezoekers deze 16 hectare tuinen in volle glorie bewonderen.

De betoverende tuinen van De Wiersse zijn ingebed in het Achterhoekse coulisselandschap. De rozen in de formele buxusparterre zijn nu volop in bloei. In het hooiland ontdekt men de mooiste vlinders en bijen terwijl in de Moestuin een rijkdom van bloeiende kweekplanten het oogsten van groenten afwisselt.
Clematis, kamperfoelie en klimrozen sieren de pergola langs de ‘lage tuin’. Hier ervaart de bezoeker de rijke verwevenheid van planten, struiken, bollen en klimmers als een avontuur. De ‘Wilde Tuin’ biedt wandelingen langs vijvers en beek, onder hoge bomen en door de 75 meter kronkelende berceau. Een onwaarschijnlijk hoge fontein glinstert in de zomerse sfeer.
De bezoeker ervaart bij De Wiersse tuinkunst zoals die in Engeland, Frankrijk of Italië te vinden is, maar in dit geval direct verbonden met het omliggend landschap. De tuinen kenmerken zich door afwisseling van weidse uitzichten en romantische formaliteit. De continuïteit van drie eeuwen liefdevol familiebeheer is op De Wiersse overal merkbaar.
Tijdens de open dagen worden lichte maaltijden geserveerd. De entree bedraagt 6,50 euro, kinderen tot 16 jaar gratis. Er kan alleen met pin worden betaald. Honden worden niet toegelaten. Parkeren is gratis. Vanzelfsprekend gelden voorts de corona-maatregelen van de overheid.