Slagwerkers Concordia gaan live streamen in Studio Hietmaat

HENGELO - De slagwerkers van Concordia Hengelo geven op zondagmiddag 19 juli een livestream-show. Vanaf 14.00 uur wordt er in een kleine setting in de formule van 'Drums and Voices' een online show verzorgd, die live te zien is via Radio Ideaal, YouTube en Facebook.

Vanaf mei mocht de groep eindelijk weer aan de gang, en al gingen de diverse geplande optredens niet door, dat stond het oorspronkelijke doel niet in de weg. De laatste weken zijn de repetities online weer opgetuigd en is er alweer flink gerepeteerd voor de livestream-show, in samenwerking met Radio Ideaal. Voor deze speciale gelegenheid is de slagwerkgroep uitgebreid met een gitaarcombo en getalenteerd zangtalent.

In een mix van melodisch slagwerk, percussie en gitaar, komen diverse oude en nieuwe muziekstijlen voorbij. Naast herkenbare hedendaagse muziek van onder andere The Surfaris, ontbreekt ook het thema 75 jaar vrijheid niet. Zo is muziek van Vera Lynn, de Earth Song van Michael Jackson en War van Kensingston te horen.