Vieringen Willibrordkerk

HENGELO - Dankzij de versoepelingen wordt het weer mogelijk om de zondagse vieringen in de Willibrordkerk op te starten.

Aan de heropening van de kerk zijn strikte voorwaarden verbonden. De voornaamste regel is het afstand houden ook in de kerk. Het aantal beschikbare plaatsen is ongeveer een derde van de zitplaatsen. Bezoekers worden ontvangen door een gastheer/gastvrouw. Zij zijn verplicht om voor het bezoek aan de kerk een aantal vragen te stellen over de gezondheidstoestand van bezoekers. Ook zal worden gevraagd de handen te desinfecteren.

Voor deelname aan een viering dient men zich eerst te registreren door invulling van een registratieformulier. Deze zullen standaard vier weken worden bewaard. Daarna wordt de envelop met de briefjes vernietigd. Alleen als er toch een besmetting heeft plaatsgevonden, worden ze gebruikt door het RIVM voor een contactonderzoek om de bron op te sporen.

Secretariaat
Vanaf 24 juli is op vrijdagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur het secretariaat van de kerk weer geopend voor de registratie voor de vieringen maar ook voor andere zaken.

Op het liturgierooster Hengelo (Gld.) prijkt er voorlopig elke twee weken een gebedsdienst; op 2 en 16 augustus en 6 september. Op 23 augustus staat er in de Willibrordkerk een eucharistieviering gepland. De vieringen in september worden via het Contact onder 'Kerkdiensten' kenbaar gemaakt.