Subsidieloos zwembad: teleurstelling of trots?

Subsidieloos zwembad: teleurstelling of trots?

STEENDEREN - Jaarlijks 37.000 euro. Da's veel geld, en dat bedrag krijgt het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen sinds vorig jaar niet meer. Het warmste buitenbad van Gelderland draait subsidieloos. "Het duizelt ons soms als we horen hoeveel gemeenschapsgeld projecten in onze omgeving krijgen; projecten die zich nog moeten bewijzen of projecten die het blijkbaar minder goed doen dan wij. Wij zijn subsidieloos – want het gaat goed", aldus een teleurgestelde woordvoerder Marjan Lijftogt van het zwembad.

"Vele vrijwilligers in diverse werkgroepen maken het mogelijk dat ieder zwemseizoen vele tienduizenden bezoekers op het zwembad kunnen genieten, dat kinderen leren zwemmen, dat schoolkinderen kunnen schoolzwemmen en dat liefhebbers blijven sporten. Vele vrijwilligers die trots zijn op wat er is neergezet met z'n allen in de afgelopen jaren. Je proeft dan ook aan alle kanten de teleurstelling dat de subsidie ondanks alles is stopgezet: 'er is blijkbaar geen waardering voor ons harde werk', 'het is toch te gek dat de gemeente wel roept dat ze meer bewegen gaan promoten' of zelfs 'laten we het gewoon minder goed doen'."

Lijftogt vervolgt: "Misschien moeten we het echter omdraaien: we gunnen die subsidie aan projecten die het blijkbaar nog harder nodig hebben dan wij. Wij pakken het aan op z'n Achterhoeks: gewoon d'ran! Dus: kom zwemmen, kom zwemlessen, kom zwemsporten of stap in een werkgroep komend zwemseizoen. Dan redden wij het - tenminste voorlopig - zonder subsidie. En laten we daar vooral heel trots op zijn met z'n allen."


www.zwembadsteenderen.nl