Openstelling kerk en klokken luiden

HENGELO - In deze tijd van grote onzekerheid heeft de Raad van Kerken in Nederland een oproep gedaan aan de kerken om de komende drie woensdagen vijftien minuten de klokken te luiden. Niet als noodklok, maar als teken van bemoediging. Om hoop en troost te verspreiden over de grenzen van sociaal isolement heen. De Remigiuskerk van Hengelo gaat daaraan meedoen. Op de woensdagen 25 maart, 1 april en 8 april zullen de klokken van de kerk worden geluid. Op diezelfde woensdagavonden zal de kerk van 18.45 uur tot 19.30 uur geopend zijn voor alle inwoners van Hengelo en omstreken, om ze zo de gelegenheid te geven een kaarsje te branden. Vanzelfsprekend gelden hierbij de voorschriften voor contact. Dus wie verkouden is, hoofdpijn of keelpijn heeft, blijft alstublieft thuis. En houd 1,5 meter afstand van elkaar.

Openstelling Diaconaal Centrum voor individueel bezoek
In verband met de genomen maatregelen van de regering en in lijn met de adviezen van de landelijke Protestantse Kerk, is het in de komende tijd moeilijk zo niet onmogelijk om allerlei samenkomsten in kerkelijk verband te beleggen. Ook allerlei vormen van bezoekwerk zijn en worden steeds meer beperkt. Om gemeenteleden en alle inwoners van Hengelo en omstreken die daar behoefte aan hebben en daar kans toe zien, toch enigszins de gelegenheid te bieden hun zorgen te uiten, wil men de mogelijkheid bieden om op individuele basis kort contact te hebben met iemand van het pastorale team. Het Diaconaal Centrum, Kerkstraat 15, zal vanaf 23 maart van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur geopend zijn. De waarnemend predikant of een van de ouderlingen zal daar zijn om met mensen te spreken, te bidden of zo mogelijk te helpen bij problemen die zijn of gaan ontstaan. Een luisterend oor van mens tot mens. "Als u ziet dat er al een paar bezoekers in het diaconaal centrum aanwezig zijn, verzoeken wij u op een ander tijdstip te komen, of ter plekke een afspraak te maken", aldus een woordvoerder.

Afgelaste kerkdiensten
Vanaf nu tot en met Pasen (tot 14 april) zijn alle samenkomsten, geplande vieringen, activiteiten en bijeenkomsten in de kerkelijke gemeente afgelast. Dit geldt zowel voor de Remigiuskerk, de Bleijke en de Goede Herder Kapel in de Veldhoek.

Uitzending korte overdenking
Met ingang van zondag 29 maart vanaf 10.00 uur wordt vanuit de Remigiuskerk voorlopig elke week een korte overdenking uitgezonden via de www.kerkdienstgemist.nl. Deze overdenking is nadien te beluisteren en te bekijken via de website www.protestantsegemeentehengelogld.nl.