Regiobank tennistoernooi afgewerkt

STEENDEREN - Onlangs is het traditionele open Regiobank tennistoernooi gehouden op het sportcomplex van De Nieuwe Hellewei in Steenderen. Dit is het jaarlijks door de vereniging georganiseerde dubbeltennistoernooi dat zich uitstekend leent als voorbereiding op de KNLTB voorjaarscompetitie, die begin april start. Met een uitstekende bezetting van ruim negentig deelnemers, waarvan sommige in meerdere categorieën speelden, zijn veel spelers uit de regio met elkaar de sportieve strijd aangegaan voor de hoogste eer. Daarnaast is gezelligheid altijd een belangrijk element in deze tennisweek, om daaraan bij te dragen werden door de kantinecommissie versnaperingen aangeboden.

Hoofdsponsor is de Regiobank Steenderen-Warnsveld. Sub-sponsoren zijn: Massink Bromfietsen en Motoren, De Covik (grondverzet), Autobedrijf Melgers, Marketz installatiebedrijf, alle uit Steenderen. Achterkamp bedrijfsopleidingen en Pepe's grill-restaurant, beide uit Baak, en ten slotte Houx Sport uit Zutphen. Houx Sport is twee avonden aanwezig geweest voor advies en het bespannen van rackets.

Gespeeld werd er op de medio vorig jaar vernieuwde tennisbanen en met nieuwe led-verlichting. 's Avonds benadert het licht het daglicht. Mede dankzij deze faciliteiten konden alle wedstrijden volgens planning worden gespeeld. Er werd getennist in de speelsterkte 5 voor alle leeftijden en de speelsterktes 6 tot en met 8 in de leeftijd 17+ voor de categorieën dames-dubbel, heren-dubbel en gemengd-dubbel. Van maandag tot en met vrijdag werden vanaf 18.30 uur de poulewedstrijden gespeeld in drie ronden. Op zaterdag en zondag werden vanaf 9.00 uur de kwartfinales, halve finales en finales gespeeld. Alles wat mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers van de vereniging.

De winnaars in de diverse categoriëen zijn: HD5 Cas Brinkerink en Joost Seesing, HD6 Joey Agelink en Berry Dorland, HD7 Ferd Vrijbergen en Marcel Wisseborn, HD8 Guus Groot Tjooitink en Hans Jansen, DD6 Marjanne van Arkel-Blankvoort en Renate ter Beest-Nijenhuis, DD7 Anja Boere-Koren en Marianne Pasman, GD6 Dianne Mullink en Tonny Voermans, GD7 Berdy Langeler en Herman de Winkel en GD8 Jolanda Gradussen en Chris Gradussen. De volledige lijst met uitslagen is te vinden via de directe link op de website www.hellewei.nl of via www.toernooi.nl .

In april starten de competitiewedstrijden. Daarnaast zijn er nog recreatief de tossmomenten op elke dinsdag- en zondagochtend en op woensdagavond. De Regiotoss op afwisselend een van de Bronckhorster tennisparken wordt op de eerste vrijdag van de maand gehouden. Kijk voor informatie ook op de website www.hellewei.nl. Belangstellenden worden uitgenodigd eens vrijblijvend langs te komen.