De aanwonenden onthullen het nieuwe straatnaambord. Foto: L. van Rijsewijk
De aanwonenden onthullen het nieuwe straatnaambord. Foto: L. van Rijsewijk 

Halle heeft nu ook een Meisterspad

HALLE - Zaterdag 29 februari heeft het vanaf 1891 al naamloze pad tussen de Kerkstraat en de Pluimersdijk te Halle een officiƫle naam gekregen: het Meisterspad. De straatnaamborden werden officieel onthuld door het echtpaar Muller en echtpaar Kaak, aanwonenden van het Meisterspad. Dit onder toeziend oog van het bestuur van Halle's Belang en de leden van de Werkgroep Buitengebied Halle.

Een lid van Werkgroep Buitengebied Halle kwam op het idee om dit pad na zoveel jaren van een passende naam te voorzien. Handig, want het pad bleek lastig te benoemen bij het onderzoek naar de diverse wandelpaden van Halle. Het benoemen/ontwikkelen van wandelpaden in en rond Halle is een onderdeel van de speerpunten waar Werkgroep Buitengebied Halle zich voor inzet (onderdeel van Halle's Belang). Zij streeft er naar om Halle en omgeving groener en schoner te maken en de biodiversiteit te versterken.

Historie van het pad
Op de plek van het Meistershuus (nu Pluimersdijk 18) was voorheen boerderij Haank gevestigd. Een eeuwenoude plek waar men op hele kleine schaal landbouw bedreef binnen de Marke Halle. De wens en noodzaak tot een school voor Halle en omgeving maakte dat men op dit erf in 1838 een school bouwde. Na enkele verbouwingen werd in 1886 het huidige Meistershuus gebouwd. De schooljeugd uit Halle wandelde eerst door de velden en later via dit oude wandelpad vanuit Halle naar de school. In 1933 verhuisde de school naar de Dorpsstraat, waar deze tot op de dag van vandaag staat.

De Werkgroep Buitengebied Halle heeft nu in samenwerking met Halle's Belang, de gemeente Bronckhorst en de aanliggende grondeigenaren het pad een naam gegeven. Vanaf nu, 129 jaar later heet dit pad: 'Meisterspad'.