DVV - DCH. Foto: PR
DVV - DCH. Foto: PR

DCH 1 wint laatste wedstrijd

HENGELO/VOORTHUIZEN - Het eerste team van DCH speelde zijn laatste damwedstrijd in de Gelderse hoofdklasse van dit seizoen in Voorthuizen tegen DVV. DCH wilde graag winnen om nog op de tiende plaats te eindigden, om zo meer kans te maken in de Gelderse hoofdklasse te blijven. Dat lukte.

Er was een gemiddelde rating die boven die van DCH lag. Eddy Hoebink gokte op het verkeerde paard en kon zijn stand positioneel niet goed houden en verloor daardoor zijn partij. Niet lang daarna maakte de tegenstander van Jaap de Vries een verkeerde berekening, wat hem duur kwam te staan. Beide punten gingen naar Jaap en de stand was weer gelijk. Na een paar uur dammen werd het spannend. Tom wist op positie te winnen en bracht daarmee DCH op een voorsprong van 2-4. Hier en daar ging het er wat kort langs of was er een speler die dacht een punt meer te krijgen, maar de resterende partijen eindigden allemaal onbeslist. Arnoud de Greef, Klaas Veldstra, Ben Okken, Rodier Evers en Harry Vos speelden remise. Door deze overwinning eindigde DCH op de zevende plaats met 11-10, een prima prestatie.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 25: Jan Bosch - Han van Beek 2-0; Jaap de Vries - Gerrit Halfman 1-1; Jan Luiten - Klaas Veldstra 1-1; Harry Vos - Rodier Evers 0-2; Jaap Vos - Arnoud de Greef 1-1.

Stand groep A
1. Arnoud de Greef 17-26
2. Ben Okken 9-14
3. Rodier Evers 15-22

Groep B
1. Jan Luiten 17-20
2. Jan Bosch 12-15
3. Gerrit Halfman 16-16

Belangstellenden zijn welkom om eens te komen kijken of mee te spelen op de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen: secretariaat, H.Vos, telefoon 0314-722131.

Voor overige standen en uitslagen: dch-hengelo.geldersedambond.nl en kndb.nl/nationalecompetitie.

DVV - DCH. Foto: PR