Basteom krijgt te weinig tegen GWVV

Geen beloning voor goede wedstrijd, 2-1 nederlaag

STEENDEREN/VARSSELDER - Basteom heeft in de uitwedstrijd tegen GWVV, de nummer 2 op de ranglijst, een prima wedstrijd gespeeld, maar stond aan het eind wel met lege handen. Basteom was gelijkwaardig aan de thuisploeg en had, zeker het eerste uur van de wedstrijd, de betere kansen. De organisatie stond goed, waardoor het voor de thuisploeg moeilijk was om kansen te creëren, en de gelijke stand van 1-1 bij de rust was voor Basteom enigszins teleurstellend te noemen.

Basteom kwam na een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Huub Rutjes, die een actie vanaf de middenlijn keurig afrondde: 0-1. Uit een onoverzichtelijke situatie voor het Basteom-doel, waarbij het de verdediging niet lukte om de bal goed weg te werken, viel vlak voor rust zo maar de gelijkmaker, 1-1. Na rust was er opnieuw een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij de mooiste kansen niet aan Basteom waren besteed. Na een uur spelen kreeg het een penalty, maar ook deze werd niet benut, de GWVV-keeper stopte de door Stijn Heitkönig ingeschoten bal. Als je de kansen zelf niet benut, doet de tegenstander dat wel, luidt een oud voetbalgezegde en die wijsheid ging ook deze keer op. De manier waarop was echter weer schlemielig, net als bij de 1-1. Een lage voorzet vanaf de zijlijn werd ietwat van richting veranderd, doelman Wesley Weijers stond op het verkeerde been en het was 2-1.

Ondanks het goede spel, helaas dus ook dit keer geen punten, maar de manier waarop werd gespeeld, moet vertrouwen geven voor de belangrijke wedstrijden die deze competitie nog volgen. Zeker tegen de concurrenten in de onderste regionen zullen straks de punten moeten worden gehaald.

Opstelling Basteom
Wesley Weijers, Sem Wolbrink, Tijn Tjebbens, Stijn Heitkönig, Luuk Witteveen, Stijn Meutstege (Daan van der Kolk), Cliff Geurts, Christiaan Messing, Danny van Wilsem, Huub Rutjes, Ries Heitkönig (Mick Besselink).

Volgende wedstrijd
De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd: Basteom – Gendringen, zondag 15 maart, aanvang 14.00 uur op sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen.