Dansgroep Zarazan uit Eerbeek tijdens de seniorenmiddag van Seniorensoos Ons Contact in Het Anker. Foto: PR
Dansgroep Zarazan uit Eerbeek tijdens de seniorenmiddag van Seniorensoos Ons Contact in Het Anker. Foto: PR

Dansgroep Zarazan neemt Ons Contact mee over de wereld

STEENDEREN - Woensdag 4 maart was dansgroep Zarazan te gast bij seniorensoos Ons Contact. Zarazan is een dansvereniging uit Eerbeek, die dansen van over de hele wereld brengt. Het woord komt uit het Servisch en betekent 'aanstekelijk'. De dansvereniging bestaat sinds 1986, heeft zestig leden en telt drie verschillende dansgroepen. Uit deze drie is een demogroep samengesteld, die bij de seniorensoos een optreden verzorgde.

De groep bestaat hoofdzakelijk uit vrouwen, zodat zij ook als 'man' dansen. De kleurige kleding is door een kledingcommissie gemaakt. Zarazan maakt al dansend een rondreis door verschillende landen. Elke dans heeft een betekenis en beeldt iets uit. Het kan vrolijk, feestelijk, stoer, maar ook ingetogen zijn. De dansers brachten een bezoek aan Roemeniƫ, Rusland, Frankrijk, Turkije (een Turkse bruiloftsdans), Polen en Engeland. Tijdens de Vlaamse rozendans uit Belgiƫ werden twee personen uit het publiek in het zonnetje gezet. Bij de laatste dans voor de pauze, een wals genaamd 'Cup of Tea' werd eenieder die daar zin in had, uitgenodigd om mee te dansen. Na deze inspanning konden de senioren bijkomen met een drankje. Na de pauze kwam de dansgroep terug in kleding uit Mexico. Ze dansten een dans uit het Midden-Amerikaanse land en ook nog een uit Portugal (fado), Spanje en Oostenrijk (de Radetzky mars).
De volgende seniorenmiddag is op woensdag 1 april om 14.30 uur met het komische duo Turbo Toos en Super Stien, in Het Anker te Steenderen.