DVO DS1 met moeite langs rodelantaarndrager

DVO DS1 met moeite langs

rodelantaarndrager

HENGELO - Een ogenschijnlijk simpel klusje voor de volleybalsters uit Hengelo. Tegen SSS D2 uit Barneveld moest een overwinning geen probleem zijn en was het streven om voor het eerst in 2020 het volle pond met vijf punten binnen te halen. Tenslotte stond de tegenstander als laatste geklasseerd op de ranglijst en is degradatie voor hen een kwestie van tijd. De ploeg heeft nog geen enkele wedstrijd gewonnen en pas 13 puntjes bij elkaar gesprokkeld. SSS D2 is veruit de zwakste ploeg in de derde divisie C. De uitwedstrijd was door DVO eenvoudig met 0-4 gewonnen en dat was ook de prognose voor deze zaterdag. De overwinning kwam er ook, maar kwam aanmerkelijk moeizamer tot stand dan was gedacht.

Het DVO-team was weer compleet, al was nog niet iedereen topfit na een griepje, zodat trainer Frans Jordens met een andere basisopstelling begon dan gebruikelijk. Dat bleek in de eerste set. SSS nam een voorsprong met 0-2, maar al snel nam DVO het initiatief en zag dat de tegenstander bij enige druk al snel kon worden overrompeld. Met 25-10 was het eerste setpunt binnen en dacht iedereen snel naar de kantine te kunnen.
Dan ontstaat er soms iets onverklaarbaars in de (volleybal-)sport waar bijna niemand een vinger op kan leggen. Gemakzucht, verlies aan concentratie, gebrek aan kwaliteit, zeg het maar. In elk geval stond DVO in de tweede set binnen de kortste keren met 2-9 achter en zo op een bijna onoverbrugbare achterstand. Het team zakte flink door de ondergrens en kon zich maar met moeite herstellen. Pas bij 4-15 paste coach Jordens een drievoudige wissel toe, maar toen was het al te laat. DVO kwam van 10-19 nog wel terug tot 15-19 maar SSS, dat niet wist wat het overkwam, liet zich deze kans op een punt niet afpakken en won de set met 18-25.
In elke set begon SSS feller en pakte het de eerste punten, al een teken dat DVO niet op scherp stond. Zo ook in de derde set toen de achterstand opliep tot 3-7. Nu wist DVO zich wel te herstellen en bij 9-7 was de zaak weer rechtgezet, waarna de Hengelose meiden uitliepen naar 25-14.
In de vierde set moest het krachtsverschil definitief tot uiting komen, maar wederom liep DVO achter de feiten aan. Zowel aanvallend als verdedigend was het spel onder de maat. Bij 10-16 dreigde nieuw puntverlies en een vijfde set, maar het was invalster Sterre Smeitink die het tij eigenhandig wist te keren en liet zien dat een goede opslag het halve werk is. Pas bij 24-16 kon zij gestopt worden, maar toen was het geen probleem meer om de setwinst met 25-17 te veroveren.

De 3-1 overwinning betekende wel dat DVO steeds vaster op de vierde plaats komt te staan. De bovenste drie zijn (bijna) niet meer in te halen en op de achtervolgers wisten de meiden verder uit te lopen. Veel maakt het niet meer uit, de ploeg kan vrijuit de competitie uitspelen.
Zaterdag 14 maart staat de 'derby' in de Hamalandhal in Lichtenvoorde op het programma: om 16.30 uur zal DVO DS1 aantreden tegen Longa '59 DS1.