Foto: Giel van den Hoven
Foto: Giel van den Hoven

Achterhoeks duo finalist wedstrijd van het Franse lied

KEIJENBORG/DOETINCHEM - Het Achterhoekse Duo Pierre et Gerdy, gevormd door Gerdy van der Graaf uit Keijenborg (zang) en Peter Smeitink uit Doetinchem (accordeon), zijn gekozen tot finalist van het Concours de la Chanson van de Alliance Française.

Het Concours de la Chanson van de Alliance Française is een wedstrijd voor zangers van het Franse lied met hun begeleiders. Ieder jaar in december kan men zich aanmelden met filmpjes en opnames en als de selectiecommissie het goed genoeg vindt, volgt een auditie. Duo Pierre et Gerdy horen bij de 8 finalisten en staan op zondagmiddag 15 maart in de finale. Pierre: "We dachten een dag voor de sluitingsdatum voor aanmelding ineens: Kom doe eens gek, laten we ons inschrijven. Snel hebben we onze filmpjes ingestuurd. Zowaar mochten we auditie doen en enkele dagen later kwam de uitslag: Chers finalistes, beste finalisten gefeliciteerd!. Ontzettend leuk."

Het evenement vindt plaats in het mooie theater Diligentia te Den Haag. Twee weken geleden kreeg het duo samen met de andere kandidaten een masterclass van Judith Bosch en Nico Knapper in theater de Cameleon in Amsterdam. Nu maar afwachten hoe de jury van het concours, waaronder Tonny Eyk (musicus), Clairy Polak (tv presentatrice/journaliste) en Hans Cornelissen (theaterproducent) het duo gaat beoordelen.


www.pierreetgerdy.nl