Eline in actie met haar merrie Zafira. Foto: PR
Eline in actie met haar merrie Zafira. Foto: PR

Clinic Working Equitation

HENGELO - Working Equitation (WE) is in ons land een nog relatief jonge sport. Het is ontstaan in Zuid-Europa vanuit het traditionele werken met runderen. Inmiddels is het wereldwijd een serieuze wedstrijdsport, waarin ruiter en paard in vier verschillende wedstrijdonderdelen hun niveau van dressuurafrichting tonen, deels in combinatie met praktijkgerichte hindernissen: openen en sluiten van een hek, bruggen passeren of draaien om tonnen.

Paarden moeten licht aan de hulpen staan, en wendbaar zijn. Teamwork en vertrouwen in elkaar zijn essentieel. Daaraan werk je bijvoorbeeld bij het trainen met WE-hindernissen. Dat is leuk en afwisselend werk, waarbij al doende oefeningen als keertwendingen, wijken en later ook wissels en pirouettes op een serieuze maar speelse manier aan bod komen.

Eline van Koningsveld-Baerts is bereid gevonden om een clinic te geven en mensen zo kennis te laten maken met deze sport. Zij rijdt met haar merrie Zafira Dona zowel op hoog niveau WE als Grand Prix dressuur. Daarnaast geeft ze ook les. De clinic is voor iedereen en voor elk niveau. Wie liever aan de hand wil werken, of specifiek een oefening wil trainen, het is allemaal mogelijk. Plezier en samenwerking staan voorop.

Datum: zondag 29 maart. Locatie: verenigingsterrein Hengelo Gld. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Voor informatie, kosten en aanmelden: RVPCHengeloGld@outlook.com.