Deze school is geopend tijdens Open Scholen Dag. Foto: Huub Welman
Deze school is geopend tijdens Open Scholen Dag. Foto: Huub Welman

Vijftig basisscholen openen hun deuren
tijdens Open Scholen Dag

ACHTERHOEK/LIEMERS - Op 17 maart openen vijftig basisscholen in de Achterhoek en Liemers tussen 09.00 uur en 11.00 uur hun deuren zodat iedereen vrijblijvend kan ontdekken hoe het is om in het onderwijs te werken.

Aanpak lerarentekort
Het lerarentekort speelt ook in de Achterhoek en Liemers. De prognoses laten zien dat het tekort in 2024 in deze regio oploopt tot 44 fulltime leerkrachten. De basisscholen in de regio trekken samen met Iselinge Hogeschool, de pabo in Doetinchem, op om dat aan te pakken. Onder de noemer Open Scholen Dag promoten ze het werken in het onderwijs. De bezoeker kan tijdens deze ochtend een kijkje in de groepen nemen, spreken met leerkrachten, schoolopleiders, directeuren, stagiaires of lerarenondersteuners. De deelnemende basisscholen werken samen in Opleiden in School, Partnerschap Oost-Gelderland. Zij zijn verbonden als opleidingsscholen aan Iselinge Hogeschool.

Leerkracht worden
Aansluitend aan de Open Scholen Dag is er op 2 april een open avond op Iselinge Hogeschool. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens deze avond laten informeren over hoe je leerkracht of pedagogisch educatief professional/lerarenondersteuner kunt worden.

Op de website staat een interactieve kaart met de locaties van de deelnemende scholen en een mogelijkheid tot aanmelden.


www.openscholen.nl