Knappe overwinning voor DVO DS 1

HENGELO - Zaterdag 29 februari zijn de dames van DVO DS1 afgereisd naar het dorpje Vasse om de competitiewedstrijd tegen Esch Stars DS 1 te spelen. Oorspronkelijk zou de wedstrijd al op 15 februari plaatsvinden, maar vanwege het behalen van de halve finales op het NOJK voor de A-jeugd moest deze wedstrijd verzet worden.

Om die reden waren Floor Melgers en Dewi Regelink niet aanwezig bij de wedstrijd vanwege vakantie. Op de dag zelf bleken er twee teamgenoten geveld te zijn door de griep waardoor er met een nog kleinere selectie aangetreden kon worden in Vasse. Versterking uit het tweede team van DVO was mee en bestond uit Daphne Halfman en Lois Moezelaar.

De kleine sporthal in Vasse was bij vele dames al bekend uit voorgaande seizoenen waar Esch Stars de tegenstander was, maar voor een aantal nieuwe speelsters was de zaal, lijkend op een paardenbak (vanwege het hek rondom het veld) zoals de meiden en trainer het noemden, nog onbekend terrein.

'Mission paardenbak' startte stipt om 17.00 uur en DVO ging goed van start. Grote voorsprongen konden in de eerste set niet gemaakt worden waardoor Esch Stars en DVO gelijk tegen elkaar op gingen, zelfs tot aan 23-23. Zoals in voorgaande wedstrijden regelmatig bleek dat DVO het moeilijk vind in een spannende slotfase de punten te maken was dat in deze set niet anders. Op 23-23 kwam er een uitgelezen kans om op setpoint te komen, toch werd de fout gemaakt en kwam juist Esch Stars op setpoint en veroverden ook het volgende punt. 25-23 voor Esch Stars en daarbij een 1-0 voorsprong in sets.

De tweede set was vergelijkbaar met de eerste. Geen grote gaten werden er geslagen door beide teams. Wel speelde DVO wat rustiger en stabieler waardoor het slot wat minder spannend kon worden gemaakt. De tweede set werd binnengehaald met 22-25.

Dat de derde set een dieptepunt van de wedstrijd zou worden werd juist na de winst van de tweede set niet op gerekend. Na een achterstand van 6-1 en 9-1 en al twee time-outs van coach Frans Jordens leek het erop dat deze set snel verloren zou gaan. Nog met een aantal wissels, waaronder het debuut van Lois Moezelaar bij Dames 1, werd geprobeerd nog dichterbij te komen maar de achterstand was te groot. Met 25-12 ging deze set verloren.

Met nog

zeven

wedstrijden te

gaan staat

DVO op

een vierde plek

Ondanks dit dieptepunt werd de vierde set goed gestart. Een aantal meiden waaronder Lois Moezelaar mocht in het veld blijven staan en deze verandering leek te werken. De vierde set leek op de tweede set en had dan ook dezelfde uitslag: 22-25.

Er moest een vijfde set aan te pas komen om de wedstrijd te kunnen beslissen. DVO startte met een voorsprong en bleef dit vasthouden. Alles leek erop dat de winst naar DVO zou gaan. Bij 14-14 was het nog even spannend maar deze set wou DVO niet meer weggeven. Na twee overtuigende punten werd met veel opluchting juichend de set gewonnen en daarmee de wedstrijd door DVO.
Ondanks de kleinere selectie tijdens deze wedstrijd sleept DVO drie punten en daarmee de winst uit deze wedstrijd.

Zaterdag

dames DVO

tegen SSS DS2

Sporthal

De Kamp,

17.45 uur

Nog zeven wedstrijden dit seizoen te gaan en DVO staat op een vierde plek. Door de komende wedstrijden punten te blijven halen zou ook plek nummer drie overgenomen kunnen worden van de Krekkers. Komende zaterdag spelen de dames van DVO een thuiswedstrijd tegen SSS DS2, de nummer 12 op de ranglijst. Om 17.45 uur wordt er gestart in sporthal De Kamp.