De voorkant van de 'nieuwe Kei', met serre. Foto: PR
De voorkant van de 'nieuwe Kei', met serre. Foto: PR

Opening De Kei in Steenderen

STEENDEREN - Multifunctioneel ontmoetingscentrum De Kei wordt geopend op vrijdagmiddag 27 maart. De officiële opening wordt verricht door wethouder Blaauw in samenwerking met de vrijwilligers. Zaterdag 28 maart wordt om 10.00 uur 'buurt gemaakt'. Aansluitend is iedereen vanaf 11.00 tot 15.00 uur welkom om het resultaat van de verbouwing te bekijken en ideeën op te doen over de mogelijkheden.

De week van maandag 30 maart tot en met vrijdag 3 april staat in het teken van ontmoeten en kennismaken. Elke dag zijn er meerdere activiteiten, workshops en lezingen die voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Na een periode van overleg, fondsenwerving en plannenmaken kon eind 2018 de voormalige St. Joannesschool door Stichting Welzijn Steenderen worden overgenomen van de gemeente Bronckhorst. De verbouwing is gestart en naast volledige isolatie is het ruim honderd jaar oude gebouw voorzien van zonnepanelen, is de indeling aangepast aan de wensen voor een multifunctioneel activiteitencentrum en zijn een serre en een grote muurkas geplaatst. Het hemelwater is volledig van de riolering afgekoppeld en wordt nu opgevangen in een aantal zogenaamde wadi's. Het oude schoolplein is omgevormd tot een voor iedereen toegankelijke tuin en is inmiddels omgedoopt tot het Burg. Plantenplein. Een groot deel van de werkzaamheden is uitgevoerd door vrijwilligers.

De eerste gebruikers zoals de dagbesteding, de welzijnsactiviteiten en het sociaal team hebben inmiddels hun intrek genomen.

Meer informatie over de Kei en het openingsprogramma is te vinden op de website van De Kei.


www.dekeisteenderen.nl