Judoka Luuk van Nieuwland, tweede van rechts, behaalde brons op de Nederlandse kampioenschappen. Foto: PR
Judoka Luuk van Nieuwland, tweede van rechts, behaalde brons op de Nederlandse kampioenschappen. Foto: PR

Brons op Nederlandse Kampioenschappen voor judoka Luuk van Nieuwland

HENGELO/DEN HAAG - Zaterdag 29 februari vonden de Nederlandse Kampioenschappen judo -18 jaar plaats in Den Haag.

Twee weken geleden plaatsten zich hiervoor drie judoka's van Nippon Judo Achterhoek via de District Kampioenschappen. Kira Essink (Barchem), Dave Massop (Groenlo) en Luuk van Nieuwland (Hengelo Gld.) werden deze dag bijgestaan en aangemoedigd door coach Ricardo Chirco.

Kira Essink mocht deze dag het spits afbijten, na een winstpartij in de eerste ronde trof ze in de volgende ronde de latere kampioen van het Nederlands Kampioenschap. Deze partij ging verloren en hierdoor moest ze naar de herkansingen. Daar wist ze nog drie partijen achter elkaar te winnen en hiermee behaalde ze een zevende plaats.

Daarna was het de beurt aan de heren Massop en Van Nieuwland. Beide heren wisten zich te plaatsen voor de halve finale. Deze ging helaas verloren waarna ze om het brons mochten strijden. Dave Massop verloor de partij om brons tegen Poppe uit Zuid Nederland. Hiermee heeft hij een vijfde plaats behaald.

Luuk van Nieuwland mocht het in de medaillewedstrijd opnemen tegen Verheul uit Zuid-Holland. Ruim binnen de tijd wist Luuk met een ippon (hoogste score) de wedstrijd te beslissen en legde hiermee het beslag op de bronzen medaille.