Marlene Bakker. Foto: Studio Kamfoor
Marlene Bakker. Foto: Studio Kamfoor

Groningse Marlene Bakker raakt gevoelige snaren

LINDE – In het Theater onder de Molen Lindeseweg 29 in Linde, bij Vorden zingt Marlene Bakker op vrijdag 6 maart repertoire van haar debuutalbum 'Raif'. Aanvang 20.00 uur.

Marlene Bakker is een opvallende verschijning. 'Elkenain het zien raif, elkenain het zien tied', zingt ze op haar debuutalbum Raif, in het gelijknamige openingsnummer. Waarmee ze wil zeggen: iedereen heeft een eigen gereedschap, een eigen talent en een gegeven tijd om daarmee iets te doen. Bij Marlene Bakker zijn dat haar prachtige stem en wonderschone Groningstalige liedjes, waarmee zij de juiste snaar weet te raken.

In deze voorstelling spelen Marlene en haar muzikanten de liedjes van 'Raif' en nieuwe liedjes, die onlosmakelijk verbonden zijn met haar geboortegrond. Na dit optreden zal je met andere ogen naar Groningen kijken. Ook zij die de taal niet machtig zijn, zullen worden geraakt door de filmische sfeer.

Entree 10 euro.
Het theater heeft een beperkte capaciteit, vooraf reserveren wordt dan ook aanbevolen (mail kaarten@theateronderdemolen.nl, tel. 0575-556314 (bij voorkeur tussen 18.00 en 19.00 uur).