Algemene ledenvergadering Baaks Belang

Donderdag 12 maart, om 20.00 uur

BAAK – Baaks Belang houdt op donderdag 12 maart een algemene ledenvergadering in Zaal Herfkens. Zij nodigt alle inwoners, lid of geen lid, van harte uit op deze avond. Aanvang 20.00 uur.

Naast het algemene gedeelte wordt er een update gegeven over de stand van zaken omtrent de Baakse Bongerd en het Martinushuus. Gastspreker op deze avond is Hiltjo Carp van de Energie Coöperatie Wichmond Vierakker (ECWV). Hij geeft uitleg over het tweede postcodeproject van de ECWV, waaraan ook particulieren of kleine bedrijven uit Baak (postcode 7223) deel kunnen nemen.

Zonne-energie via tweede postcoderoosregeling
Het kan zijn dat om welke reden dan ook, het niet mogelijk is om zonnepanelen op het eigen dak te plaatsen of dat op het eigen dak geen plek meer is voor meer zonnepanelen. Via de ECWB kunnen deelnemers aan het tweede postcoderoosproject eigen zonne-energie opwekken op daken elders in de buurt. Deze keer zijn dat de daken van Gitte Wisselink (Gelderhorst 1, Zutphen) en de Werf (Enkweg 11, Vorden).
De postcoderoosregeling maakt het mogelijk om in coöperatieverband te investeren in een zonne-installatie, waarvan de coöperatie eigenaar wordt. Ze draagt zorg voor het onderhoud en het beheer. Deelname aan het project kan door het investeren in één of meerdere certificaten, die elk overeen komen met een vermogen van 240 Wattpiek (Wp), wat de afgelopen drie jaar gemiddeld 239 kWh opbracht.
Een investeerder wordt automatisch lid van de ECWV. De stroom die de zonnepanelen opleveren worden 'verkocht' aan de AGEM. De opbrengst hiervan is voor de ECWV, waarvan ze de vaste lasten en de huur betaalt. Op basis van de postcoderegeling hoeft de investeerder vijftien jaar lang geen energiebelasting te betalen. Dit voordeel wordt jaarlijks op de elektriciteitsrekening verrekend.

Geïnteresseerd in dit project? Kom dan zeker luisteren naar Hiltjo Carp die op deze avond duidelijk uitleg zal geven over de postcoderoosregeling, hoeveel certificaten dekkend zijn bij een bepaalde verbruikshoeveelheid, de administratieve en juridische kant van het project. Daarnaast is er alle gelegenheid om vragen te stellen.