Nick Meenink (derde van links) en zijn tante Heleen zijn trots op het werk van hun overleden vader en broer. Links Jan Kemp en Raymond Limbeek. Foto: Luuk Stam
Nick Meenink (derde van links) en zijn tante Heleen zijn trots op het werk van hun overleden vader en broer. Links Jan Kemp en Raymond Limbeek. Foto: Luuk Stam

Nieuw shirt
Keiaosers is
eerbetoon aan
Ab Meenink

Oudste zoon Nick en zus Heleen nemen shirt in ontvangst

Door Luuk Stam

KEIJENBORG – De Keijenborgse toerclub Keiaosers gaat dit seizoen in geheel nieuwe tenues de fiets op. De leden zullen hun nieuwe shirts dragen ter nagedachtenis aan hun vorig jaar overleden clublid Ab Meenink uit Hengelo. Hij werkte als vormgever en ontwierp ook dit shirt en het bijbehorende nieuwe logo van de club.

Het ontwerp was zo goed als klaar toen Ab (62) en zijn vrouw Geke (59) op 21 oktober vorig jaar op tragische wijze om het leven kwamen. Hun jongste zoon wordt ervan verdacht zijn ouders te hebben omgebracht. Het drama schokte Hengelo en omgeving en kwam ook bij de leden van toerclub Keiaosers hard aan.

Ab Meenink was een zeer actief lid van de club. Hij fietste niet alleen vrijwel ieder weekend mee, maar verzorgde ook flyers en programmaboekjes. Clubgenoten herinneren hem als fanatiek trappend met zijn haardos in de wind en een brede grijns op zijn gezicht. Bij het biertje na afloop van de fietstochten was hij steevast van de partij.

Als eerbetoon aan hun fietskameraad hebben de leden van de Keijenborgse toerclub aan de achterkant van het nieuwe shirt de tekst 'Designed by Ab, i.m.' toegevoegd. "Klein en bescheiden, precies zoals Ab het gewild zou hebben", aldus clublid Jan Kemp. "Hij zal de komende vijf jaar met ons meefietsen."

Oudste zoon Nick Meenink en zijn tante Heleen – zus van Ab – kregen dinsdagavond in Coens Tapperij in Keijenborg beiden een exemplaar van het nieuwe shirt overhandigd. De familie liet weten trots te zijn op het werk en nam ook een door de clubleden gemaakt herdenkingsboek vol foto's en herinneringen met grote dankbaarheid in ontvangst.