Brandweerpost Hengelo Gld. zoekt collega's

2 maart inloopavond

HENGELO – Benieuwd of brandweerman of -vrouw iets voor jou is? Kom dan maandag 2 maart vanaf 19.30 uur naar de brandweerkazerne van post Hengelo, Zelhemseweg 27 om kennis te maken met de mensen van de brandweer. Toekomstige collega's staan klaar om een en ander te demonstreren en om vragen te beantwoorden. Ook belangstellenden die niet in Hengelo of Keijenborg wonen maar wel werken, zijn ook van harte welkom op 2 maart.

De brandweer in Hengelo zoekt ook mensen die (eventueel) alleen overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan is een baan bij de brandweer ook mogelijk en ben je van harte welkom op 2 maart om de mogelijkheden te bespreken.

De brandweer

bestaat voor

een groot

deel uit

vrijwilligers

Vanzelfsprekend beeld
Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer snelt er naar toe om te helpen. Een bekend en zo vanzelfsprekend beeld. Maar het is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. De brandweer die steeds paraat staat om anderen te helpen, bestaat voor een groot deel uit vrijwilligers. Mensen die zich naast hun reguliere werk inzetten voor de veiligheid van de inwoners van Hengelo en omliggende plaatsen. Er zijn doorlopend mensen nodig om dit belangrijke werk te kunnen blijven doen.

Vergoeding
Als brandweervrijwilliger help je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook heel veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. Daarnaast krijg geeft de brandweer een goede opleiding, een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken en wordt gezorgd voor een goede verzekering.

Wat neem jij mee
Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. De brandweer gaat eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren.

Wie wel geïnteresseerd is, maar niet in de gelegenheid om te komen op 2 maart, kan contact opnemen via mail of website.


brandweerposthengelo@vnog.nl

www.bijdebrandweer.nl