Laatste wedstrijd behalen dammers DCH 2 gelijk spel

Laatste wedstrijd behaalt DCH 2 gelijk spel

HENGELO - In de tiende en laatste ronde van de bondscompetitie van dit seizoen in de tweede klasse regio Oost Gelderland eindigde DCH 2 met 10-9 op de vierde plek. De laatste wedstrijd ontvingen zij thuis DSV 3 uit Sinderen en omstreken.

Jan Luiten kon al snel profiteren van een misrekening van zijn opponent. Zijn tegenstander dacht een makkelijk damzetje te hebben bedacht, maar Jan had nog een verrassing en kon gelijk de felicitaties in ontvangst nemen. Nou zat het Jan wel mee, maar Gerrit Halfman ging het minder goed af. Hij had weliswaar een schijf veroverd en dacht daarmee de strijd te kunnen beslissen. Echter in het eindspel werd hij positioneel verrast en verloor zelfs de partij. Jammer, maar het is nog in eigen hand met 2-2.

Theo Orsten was goedlachs, maar vergat wel zijn remise veilig te stellen en door zijn verlies kwamen de gasten op voorsprong met 2-4. De eer was aan de topscoorder van DCH 2 Gerrit Kreunen die het goed aanvoelde en zijn tegenstander dusdanig onder druk wist te zetten dat hij de klok vergat en door tijdsoverschrijding verloor. Daarmee werd de eindstand 4-4.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 23:
Rodier Evers - Ben Okken 0-2, Harry Vos - Jaap de Vries 0-2, Arnoud De Greef - Erik Brummelman 2-0, Jaap Vos - Klaas Veldstra 1-1, Wim Eijkelkamp - Han van Beek 2-0.

Standen:
Groep A:
1. Arnoud de Greef 15-23, 2. Harry Vos 15-22, Rodier Evers 13-19.
Groep B:
1. Jan Luiten 15-17, 2. Jan Bosch 11-13, 3. Gerrit Halfman 14-14.

Voor wie eens wil kijken of meespelen, komt naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld.
Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 0314-722131. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl nationale competitie