Nanny Langeler is gehuldigd voor 25 jaar inzet voor Hengelo's gemengd koor. Foto: Carla Bruggink
Nanny Langeler is gehuldigd voor 25 jaar inzet voor Hengelo's gemengd koor. Foto: Carla Bruggink

Jubilarissen en bestuurswissel bij Hengelo's Gemengd Koor

HENGELO – Tijdens de vergadering van Hengelo's gemengd koor werden twee jubilarissen gehuldigd en vond er een bestuurswisseling plaats. In zijn welkomstwoord memoreerde voorzitter van het koor Roelof van Gijssel de activiteiten van het afgelopen jaar. Ook zijn dit jaar vier nieuwe leden binnengekomen, die met plezier het koor zijn komen versterken.

Aan dirigent Rob Mullink werd lof gebracht voor het fijne muzikale jaar met het koor. Het nieuwe Chinese gastechtpaar werd bedankt voor de fijne samenwerking, nu bijna één jaar. Zij lieten merken dat ook zij plezier aan de aanwezigheid van het koor ervaren en hen zelfs in de vakantieperiode misten. Hen werd met een hartelijk applaus van de leden een prachtig boeket aangeboden.

Aan alle commissies binnen de vereniging werd door de voorzitter ook een woord van dank uitgesproken. Zonder deze mensen functioneert een vereniging niet. Bij het punt bestuursverkiezing was Piet Koren, die negen jaar deel van het bestuur uitmaakte, volgens rooster aftredend en niet herkiesbaar. Hem werd een woord van dank toegesproken voor zijn trouw op de repetities en in het bestuur was hij altijd de meedenkende factor en geweldige gastheer. Hij kreeg een fles wijn en een hartelijk applaus door bestuur en leden. Als nieuwe kandidaat stelde het bestuur Ans Schabbink voor en omdat er geen tegen kandidaten waren ingebracht, werd zij bij acclamatie gekozen en welkom geheten in het bestuur.

Nanny Langeler en Ellen Coers waren de twee jubilarissen die 25 jaar lid zijn van het koor. Jammer genoeg was Ellen afwezig door ziekte. Nanny werd de oorkonde van de bond uitgereikt en werd door de voorzitter bedankt voor al haar activiteiten die ze binnen onze vereniging heeft vervuld en nog steeds doet. Zo was ze zeven jaar penningmeester, beheert het ziekenpotje en bezoekt zieke leden, ze organiseert de donateursactie en ook jaren de anjercultuurcollecte. Met een prachtig boeket, een zoen van de voorzitter en een hartelijk applaus van de leden, werd deze dank overgebracht.

Bij de bestuursvoorstellen werden de eventuele activiteiten, in het gouden jubileumjaar 2021, besproken. Op de vraag wie in de jubileumcommissie wilde plaats nemen, gaven zich spontaan vijf leden op. In samenwerking met de muziekcommissie, dirigent en bestuur zal dit zeker goed gaan functioneren. Voor een bijna voltallig koor dankte de voorzitter alle leden voor hun inbreng en wenste hij allen wel thuis.