In dia's meewandelen met een ezel

HENGELO - Woensdagmiddag 12 februari was er in Ons Huis in Hengelo een geslaagde UVV middag. Grady Wentink opende deze middag en heette iedereen hartelijk welkom, een bijzonder woord van welkom voor Margot Huggens uit Zwolle, die kwam vertellen over de belevenissen van trektochten met haar ezel.

Margot Huggens vertelde het gezelschap over het hoe en wat van de ezel, die van oorsprong uit Afrika komt waar ze in wilde kuddes leven. Al eeuwen worden ezels als pakdier gebruikt, omdat ze sterk zijn. Zij leven van een sober rantsoen; op trektocht hoeft geen voer te worden meegenomen, want gras uit de bermen vinden ze prima. Voor het ondernemen van een trektocht, gaat er heel wat training aan vooraf. Ezels moeten vertrouwen hebben, anders doen ze niet wat gewenst wordt. Regelmatig trekt Margot door Nederland voor mooie wandelroutes door natuurgebieden. Overnachten in een tentje, dichtbij de ezel, want het is een kuddedier en is niet graag alleen.

Na de pauze vertelde zij indrukwekkende verhalen van bijzondere overnachtingen op haar trektocht naar Zuid-Frankrijk, waarvoor zij vier maanden onderweg was. Ook had zij ontmoetingen in Luxemburg met behulpzame mensen, omdat een kapot zadel gerepareerd moest worden, want zonder kunnen de tassen niet mee. Blije mensen die het leuk vinden om een ezel en een tent in de tuin te gast te hebben. Margot toonde dia's van de wandelroute langs steile rotsen, over smalle bruggetjes en soms als het met een bruggetje niet lukte zelfs door het water. Ook tijdens overnachten in een stal, sliep ze dicht bij de ezel.
Na vier maanden lopen reed zij vanaf de eindbestemming met de auto naar huis, een rit van anderhalve dag; wat een verschil.        

Margot werd bedankt voor deze indrukwekkend middag met prachtige verhalen en foto's.
Iedereen heeft genoten en een kijkje genomen in een heel andere wereld waar respect en vertrouwen met dieren voorop staat.
Na de trekking van de lootjes werd deze boeiende middag afgesloten met een dankwoord van de voorzitter en ze wenste iedereen welthuis.

De volgende activiteit van de UVV is 11 maart. Dan komen de Twee Freemde Mannen uit Zieuwent. Zij maken liedjes en vertellen over hun leventje, en komen er gaandeweg achter dat alles slechts draait om één groot dingetje; lief zijn. In Ons Huis in Hengelo, aanvang 14.00 uur.