Dammers DCH 2 troeven koploper af

HENGELO - In de negende ronde speelde het tweede team van de 'Hengelse damclub' in Aalten tegen ADC de koploper van de tweede klasse van regio Oost Gelderland. In een spannende wedstrijd oogstte Gerrit Kreunen twee punten binnen voor DCH 2 en opende daarmee de score voor DCH 2 met 0-2.

Het was een wat verrassende overwinning, maar ook die tellen. De overige drie spelers kwamen schijnbaar tot de slotsom dat als ze alle drie remise zouden spelen, het 3-5 in het voordeel voor DCH 2 zou worden. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan, maar uiteindelijk is dat wel gelukt.
Dit gold ook voor Jan Bosch die veruit de sterkste speler van ADC tegen over zich had. Jan Luiten nam aan het eerste bord de honneurs van DCH waar en speelde evenals Theo Ortsen aan het vierde en laatste bord ook remise. Met deze 3-5 zege loopt DCH 2 wel wat in op de derde plaats, maar nog met een wedstrijd te gaan komen ze niet meer op gelijke hoogte en blijven op de vierde plek staan.

Gerrit Kreunen is met deze overwinning de topscoorder van DCH 2 met 7-9 en staat hij op de zevende plek van de ranglijst van de tweede klasse van Oost Gelderland.

DCH-spelers in de Nationale Competitie
Zaterdag 15 februari stond de tiende ronde van de Nationale Competitie op het programma. De drie teams van DIOS-Achterhoek speelden allen een thuiswedstrijd bij Café Spilman in Beltrum. DIOS 1 ontving Fryslân uit Leeuwarden en DIOS moest daarvan winnen om nog in aanmerking te komen voor een promotiewedstrijd, echter dit lukte niet. Zij verloren nipt met 9-11 en staan nu vierde in de hoofdklasse A met 10-14.

Arnoud de Greef speelde in tijdnood remise terwijl hij kans had op winst. Het tweede team ontving Witte van Moort 3 uit Westerhaar. DIOS 2 aast op het kampioenschap in de tweede klasse B en het was zaak om ook aan de bordpunten te werken. Zij wonnen ruim met 15-5 waarbij Harry Vos ook twee punten had toegevoegd. In die zelfde klasse speelde DIOS 3 tegen DUO 2 uit Doetinchem. DUO 2 heeft praktisch geen kans meer om promotie en kwam met een aantal jeugdspelers, waardoor DIOS 3 met uitstekend spel gelijk kon spelen met 10-10. Bij DIOS 3 won Jaap Vos en verloor Theo Ortsen. Bij DUO 2 speelde Jaap de Vries gelijk en Rodier Evers won. DCH 2 uit Harderwijk die gelijk stond met DIOS 2 verloor van DEZL uit Laren en zodoende is DIOS 2 alleen koploper geworden en kunnen zij 29 februari in Heino kampioen worden.

Stand tweede klasse B: 1. DIOS 2 10-17, 2. DCH 2 10-15, 3. DES 3 1014, 4. DUO 2 10-13.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 22:
Han van Beek - Rodier Evers 0-2, Arnoud de Greef - Klaas Veldstra 1-1, Gerrit Halfman - Erik Brummelman 0-2, Harry Vos - Ben Okken 1-1, Jaap de Vries - Jaap Vos afgebr.                

Standen:
Groep A: 1. Harry Vos 14-22, 2. Arnoud de Greef 14-21, Rodier Evers 12-19.
Groep B: 1. Jan Luiten 15-17, 2. Jan Bosch 11-13, 3. Gerrit Halfman 14-14.

Voor wie eens wil kijken of meespelen, komt naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 0314-722131. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl nationale competitie