Kinderopvang Juut & Co De Pannevogel

STEENDEREN - Naast kinderdagopvang biedt Juut & Co ook peuteropvang aan in Steenderen. Deze opvang is geschikt voor alle peuters van twee tot vier jaar ter voorbereiding op de basisschool. Ze leren er vaardigheden die ze op de basisschool moeten kennen.

De peuters zitten in een groep met leeftijdsgenootjes, zodat ze veel van elkaar kunnen leren, maar zo kunnen de pedagogisch medewerksters ze ook veel bieden. De peuters krijgen activiteiten op hun eigen niveau aangeboden, zodat ze kunnen worden uitgedaagd of juist geholpen waar dat nodig is.

De pedagogisch medewerksters hebben allemaal de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) Startblokken gevolgd. Dit is een speciale opleiding om peuters te stimuleren in hun ontwikkeling met spel als belangrijkste instrument. Zo weten zij als geen ander wat goed is voor het kind. Om goed te kunnen zien wat een peuter nodig heeft, volgen zij de peuters in hun ontwikkeling en noteren dit in een ontwikkelingsvolgmodel.

De peuteropvang heeft een goede doorgaande lijn naar de basisschool. Zij hebben regelmatig overleg met de onderbouwleerkrachten en werken met dezelfde thema's. Alle peuters worden ook goed overgedragen naar de basisschool, zodat de leerkrachten op de hoogte zijn van alle peuters die gaan starten in de onderbouw. De basisschool onderschrijft het belang van de peuteropvang voor alle peuters.

Wie interesse heeft of graag meer informatie wil, kan contact opnemen met Juut & Co, via 0315-231775.