Dammers DCH 1 gaan opnieuw onderuit

HENGELO – In de thuiswedstrijd in de tiende ronde van de Gelderse hoofdklasse ontving het eerste team van DCH WSDV 1 uit Wageningen. Deze wedstrijd was enigszins ingecalculeerd als een verliespartij.

Net zoals VBI uit Huissen is ook WSDV meerdere malen kampioen geweest van de Gelderse hoofdklasse, maar ook landelijk in de ereklasse, vaak dan met meerdere grootmeesters. In deze wedstrijd ging Harry Vos als eerste de boot in. Hij zag een slagzet over het hoofd waar hij anders nogal eens zelf op speelt.
Een tijdje later moest Rodier Evers in zijn tegenstander zijn meerdere erkennen die veruit de hoogste rating had. Eddy Hoebink hield het nog mooi op remise, maar korte tijd later kon Jaap de Vries de schijven in het doosje zonder een punt. Tussenstand 1-7 in het voordeel van WSDV.

Klaas Veldstra had een gelijkwaardige opponent en speelde remise. Onze gastspelers Tom Westhof en Gert Wisselink hielden zich staande in deze zware wedstrijd en kregen beide een punt voor hun inspanning. Tenslotte moest Arnoud de Greef het opgeven en daarmee eindigde deze wedstrijd in 4-12 voor de gasten uit Wageningen.
Op 3 maart is de laatste ronde in Voorthuizen. DCH blijft op de negende plaats staan met 10-8.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 21:
Han van Beek - Jan Bosch 1-1, Jaap Vos - Theo Ortsen 2-0, Erik Brummelman - Gerrit Kreunen 1-1, Gerrit Halfman - Jan Luiten 0-2.

Standen:
Groep A: 1. Harry Vos 13-21, 2. Arnoud de Greef 13-20, 3. Rodier Evers 11-17.
Groep B: 1. Jan Luiten 15-17, 2. Jan Bosch 11-13, 3. Gerrit Halfman 13-14.

Voor wie eens wil kijken of meespelen, komt naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 0314-722131. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl nationale competitie