Publiek geniet van thuiswedstrijden Quintus

HENGELO – Van vrijdagavond 31 januari tot en met zondagmiddag 2 februari stonden thuis wedstrijden van SV Quintus op het programma. Het publiek kon getuige zijn van de sportieve wedstrijden.

Quintus D1 speelde vrijdag een inhaalwedstrijd tegen HCL Loo-Groessen D1. Een pittige wedstrijd tegen de nummer 2. Goede verdediging van beide kanten en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Een tegenstander met veel lengte, maar Quintus liet het niet afweten. Veel kansen voor Quintus, maar net als het thuisteam had ook het gastteam een hele goede keeper! Eindstand 6-6.
Heren 2 speelde thuis bij uitzondering op zaterdagavond. Quintus nam het op tegen koploper Achilles 2 uit Apeldoorn. Quintus begon sterk aan de wedstrijd en de strijd ging gelijk op. Later in eerste helft kreeg Achilles beter grip op het spel van Quintus en wist langzaam uit te lopen. Ruststand 11-16. In de tweede helft kwamen de mannen van Quintus er weinig meer aan te pas waardoor Achilles de voorsprong verder kon vergroten. Eindstand 17-29.
Quintus HA1 speelde vandaag tegen Minerva. De wedstrijd begon niet heel goed voor Quintus. Er was veel balverlies door slordig spelen aan de kant van Quintus. De eerste helft eindigde met een score van 9-11 voor Minerva. Het ging er ondanks het slordige spel gelijk op in de tweede helft. Uiteindelijk kwam Minerva aan het eind van de wedstrijd toch nog met drie punten voor te staan. Er werd toen niet meer gescoord door Quintus. Eindstand 19-22.
Zondag stond voor Quintus D1 een wedstrijd tegen Grol H.V. D1 op het programma. Een mooie wedstrijd waar Julia veel ballen in het doel wist te gooien. Quintus verdedigde weer goed en dit keer vlogen de ballen het doel in. Winst voor Quintus: 18-9.

Op zondag 2 februari speelde Quintus Heren 1 tegen de mannen van Cabezota uit Enschede. De wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 van de competitie leek op papier een lastige voor Quintus, maar al vroeg in de eerste helft werd het verschil gemaakt. De ruststand was 17-9 in het voordeel van Quintus. In de tweede helft bleef Quintus de bezoekers onder druk houden en kwam Cabezota niet in hun spel. Het spelbeeld veranderde niet en uiteindelijk won Quintus overtuigend met 29-15.
De Heren B van Quintus ontoetten Artemus. Deze heren speelden met een offensieve dekking om het thuisteam moe te krijgen. Maar de heren van Quintus wisten hier uitstekend mee om te gaan en maakte de ene mooie actie na de andere. En stonden in de dekking hun mannetje waardoor Artemus lastig tot scoren kon komen. Eindstand 26-18.