DVO DS1 moeizaam naar zege

HENGELO - De uitwedstrijd tegen Halley DS2 was door de volleybalsters van DVO DS1 vrij gemakkelijk met 0-4 gewonnen, zodat er voor de thuiswedstrijd ruime winstkansen leken. Het werd ook een 3-1 overwinning, maar deze kwam uiterst moeizaam tot stand, nadat DVO in de derde set door het oog van de naald kroop.

In de eerste set was er geen vuiltje aan de lucht. DVO drukte het kwaliteitsverschil snel uit in een grote voorsprong. De tegenstander had wel enkele ervaren speelsters in de gelederen, maar dat was niet genoeg om het het thuisteam lastig te maken. Met 25-15 leek DVO snel op de maximale puntenwinst af te stevenen.
Dat bleek na de tweede set al niet meer mogelijk. DVO kon het goede spel tot 16-11 volhouden maar daarna zakte het spel terug en werd er vooral minder via de buitenspelers gescoord. De druk op Halley werd minder en de dames uit Wehl pakten direct dit buitenkansje om langszij te komen en de slotfase toch nog spannend te maken. En in die fase heeft DVO dit seizoen al vaak punten verspeeld door eigen fouten. Dat werd nu ook fataal zodat de winst met 23-25 verrassend naar Halley ging.
In de derde set herstelde DVO zich. Ineens liep het weer als een trein en sloeg het snel een groot gat. Bij 24-14 was het bijna gedaan en was het wachten op het beslissende punt. Punt voor punt kroop Halley echter dichterbij en het lukte maar niet de niet al te moeilijke opslag te pareren en het setpoint te verzilveren. DVO werd steeds nerveuzer en bij 24-23 leek een sensatie in de lucht te hangen. Net op tijd echter was het Harmke Schennink die tot grote opluchting het 25ste punt veroverde.
Ook in de vierde set begon DVO met opnieuw dezelfde speelsters voortvarend en nam het een grote voorsprong via 14-6 naar 21-10. Door de wisselvalligheid lukte het niet het gat tot het einde vast te houden. Halley kwam weer in de buurt en bij 23-20 leek de spanning terug te keren, maar dit keer was DVO beter bij de les en won de set met 25-20.

Door de vier punten klom DVO een plaats op de ranglijst naar de vijfde plek. De volgende wedstrijd dat de Hengelose meiden in actie moeten komen is door een verschuiving pas weer op 29 februari. Dan speelt DVO de uitwedstrijd tegen Esch Stars DS1 om 17.00 uur in sporthal 't Eschhoes in Vasse.

Stand bovenaan: 1. Dynamo 2 14 56, 2. Gemini 12 50 3. Krekkers 2 14 45, 4. Longa 15 41, 5. DVO 14 39, 6. Rivo 2 14 38.