Hengelo viert Koningsdag én Koningsnacht

HENGELO - In de grote feesttent aan de Leliestraat kunnen Hengeloërs dit jaar dubbel feest vieren. Het plaatselijke Oranjecomité heeft in samenwerking met café disco De Zwaan een vol programma voor Koningsnacht (zondag 26 april) én Koningsdag (maandag 27 april) samengesteld.

In de hier voor het eerst georganiseerde Koningsnacht maken DJ Roy, Hein van de Spitfires en de PPM band hun opwachting in de feesttent. Op Koningsdag zullen DJ Timo de feesttijger en The Dudes of Hengel hier van zich laten horen.
De optocht op Koningsdag start dit jaar een uur later, om 11.30 uur. Ook zal de traditionele aubade niet meer bij De Bleijke, maar op het feestterrein aan de Leliestraat plaatsvinden. Hier is 's middags ook een kinderrommelmarkt, kinderen kunnen ponyrijden en er is een Kings Day Fun Park.
Om dit alles te bekostigen, houdt het Oranjecomité een collecteweek van maandag 30 maart tot en met vrijdag 3 april. De organisatie zoekt hiervoor nog collectanten en is tevens op zoek naar sponsoren. "Want wij vinden het heel belangrijk dat de attracties voor de kinderen gratis blijven", verklaart Bianca Gosselink van het Oranjecomité.

Wie een bijdrage wil leveren, kan zich melden via claver.linda@gmail.com. Voor andere vragen of aanmeldingen: oranjecomitehengelogelderland@gmail.com