Levin Sesink en Liv Smits gaan op hun fiets langs de deuren in Steenderen en omgeving om statiegeldflessen in te zamelen. Foto: Alice Rouwhorst
Levin Sesink en Liv Smits gaan op hun fiets langs de deuren in Steenderen en omgeving om statiegeldflessen in te zamelen. Foto: Alice Rouwhorst Foto:

Liv en Levin halen statiegeldflessen op

Vervolg van de voorpagina

STEENDEREN - Liv en Levin: "Wij hebben veel positieve reacties van mensen ontvangen. Ze vinden het goed dat we dit doen. Ook onze klas, groep 8 van de Pannevogel, doet enthousiast mee! We vinden het belangrijk om geld in te zamelen, omdat we willen dat de dieren blijven leven en niet uitsterven", zeggen Levin en Liv over hun goede doelenactie.

In minder dan een week staat hun teller al op 108 euro, terwijl 100 euro hun streven was. Ze hebben daarom hun einddoel naar boven bijgesteld, 150 euro. Maar misschien, vinden ze en hopen ze, is dat wel te voorzichtig. Wat het eindbedrag ook wordt, aan de inzet van de meiden zal het niet liggen. Zij zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk geld op te halen.

Deze en volgende week gaan Liv en Levin wederom langs de deuren in Steenderen en omgeving om lege flessen in te zamelen. In de fietstassen, onder de snelbinders, in het krat voorop de fiets en in tassen aan het stuur nemen ze de statiegeldflessen mee om ze bij Coop Aalderink in Steenderen in te leveren.
Donderdag 30 januari staan ze bij deze supermarkt van 10.00 tot 13.00 uur om daar uw lege statiegeldflessen of flessenbon aan te nemen voor het goede doel. Als u geen lege statiegeldflessen heeft, maar u wilt Liv en Levin toch helpen bij hun inzamelingsactie voor de dieren in Australiƫ dan kan dat ook. Zie hiervoor hun website.

Landelijke inzameling
Zaterdag 25 januari haalden kinderen in een speciale tv-uitzending 145.000 euro op voor koala's en andere door de bosbranden bedreigde dieren in Australiƫ. De uitzending was van Zapp Your Planet in samenwerking met het Wereld Natuurfonds (WNF). Tot 8 februari loopt de actie 'Help de koala uit de brand'.


https://rangers.wwf.nl/actie/soskoala/levinlivactie

De koala staat symbool voor alle dieren in het door brand geteisterde Australiƫ. Foto: Alice Rouwhorst