Nika en Charlotte blij met hun winst als Kringkampioenen. Foto: PR
Nika en Charlotte blij met hun winst als Kringkampioenen. Foto: PR

Amazones RV PC De Gompert naar de
Gelderse Kampioenschappen

HENGELO - Het waren twee drukke weekenden voor drie amazones Rijvereniging en Ponyclub De Gompert. Na goed gereden selectiewedstrijden, waarbij de ponyruiters beide kringkampioen werden, mochten zij aan start komen bij de Gelderse Kampioenschappen.

Bij de paarden vertegenwoordigde Linda Waard met haar paard Donovan onze club. Vrijdag 17 januari vertrok zij vroeg vanuit Hengelo (G) om in Hierden haar Z2 proef te kunnen rijden. Al vroeg in de ochtend mocht zij haar proef rijden in Hierden, in de klasse Z2. Ze heeft een keurige proef gereden tussen toppers van de Nederlandse dressuur. Een prestatie om trots op te zijn.

Bij de pony's mochten onze kringkampioenen van start op zaterdag 25 januari. Dit zijn Nika Wittebrood met haar pony Cumano en Charlotte Ketz met haar pony Gentle. Nika startte in Gorssel in de klasse M1 en heeft daar goed gescoord, ze is namelijk derde geworden! Een hele knappe prestatie voor deze tien jaar oude amazone! Ook Charlotte heeft het erg goed gedaan in Bergharen. Ze heeft met haar pony mooie proef neergezet in het M2. Een combinatie waar we trots op mogen zijn.
Als vereniging zijn we erg trots op alle combinaties die op de Gelderse mochten rijden, dat is al een prestatie op zich! We wensen alle ruitersporters uit de regio die door mogen naar de Nederlandse veel succes!