Dammers DCH hard onderuit in Arnhem

HENGELO - In de negende ronde van de Gelderse Competitie in de hoofdklasse speelde het eerste team van DCH in Arnhem tegen CTD. Net zoals de vorige keer was ook deze tegenstander een stuk sterker dan de Hengeloƫrs waren. Alhoewel er toch meerdere kansen waren op remise of voor Jaap de Vries zelfs winst voor het grijpen had ging het toch mis.

Jaap zag een meerslag over het hoofd en zodoende werd het remise. Ben Okken had wel voordeel, maar zijn opponent was hem te glad af in het eindspel en forceerde remise. Tom Westhof had ook het voordeel met een schijf voor en aan het eind zelfs twee, echter net niet voldoende voor de winst. Arnoud de Greef, Klaas Veldstra, Gert Wisselink, Rodier Evers en Harry Vos verloren hun partij doordat hun tegenstanders iets scherper waren dan zij. Anders had DCH wel meer punten kunnen vergaren. Eindstand werd 13-3 in het voordeel van CTD. DCH is nu gezakt naar de negende plek met 9-8.

De volgende wedstrijd wordt er ook een van pittige allure en bij de laatste wedstrijd van dit seizoen zijn er betere kansen voor DCH.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 19:
Wim Eijkelkamp - Jaap Vos 0-2, Gerrit Kreunen - Harry Vos 0-2, Arnoud de Greef - Han van Beek 2-0, Ben Okken - Jaap de Vries 1-1, Rodier Evers - Jan Luiten 2-0.

Standen:
Groep A: 1. Harry Vos 12-19, 2. Arnoud de Greef 12-18, 3. Rodier Evers 10-15.
Groep B: 1. Jan Bosch 9-12, 2. Gerrit Halfman 11-14, 3. Jan Luiten 14-15.

Voor wie eens wil kijken of meespelen, komt naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 0314-722131. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl nationale competitie