Het team The Underdog won de grote finale. Foto: Luuk Stam
Het team The Underdog won de grote finale. Foto: Luuk Stam

The Underdog is grote winnaar
43ste stratenvolleybaltoernooi

HENGELO - In een volle sporthal De Kamp in Hengelo is volleybalteam The Underdog op zaterdag 25 januari de grote winnaar geworden van het jaarlijkse stratenvolleybaltoernooi van volleybalvereniging DVO. In de finale van de topklasse bij de heren rekenden zij in drie sets af met No Fear.

Door Luuk Stam

De finale van de topklasse was het slotstuk van de 43ste editie stratenvolleybaltoernooi, dat eind november van start ging en in totaal 317 wedstrijden telde. De Hengelose sporthal stond zaterdag de hele namiddag en avond in het teken van de zeven te spelen finales. Ook de heren en dames in de eerste, tweede en derde klasse streden om de titels.

In de finale van de topklasse was The Underdog geen onbekende. Dit team stond hier al meerdere keren en wist het toernooi ook al meerdere keren te winnen. No Fear debuteerde in de eindstrijd. De in het wit gehulde volleyballers begonnen sterk en vol bezieling aan de wedstrijd en wisten de eerste set met 18-25 te winnen.
In de tweede set slaagde No Fear er echter niet in om het hoge niveau van het begin van de wedstrijd vast te houden. The Underdog nam al vroeg het initiatief in die tweede set en gaf die niet meer weg: 25-17. Dat beeld zette zich door in de derde set. Die eindigde in 15-10 en dus konden de mannen in het zwart juichen.

Enkele uren daarvoor hadden De Hoge Es (dames derde klasse) en Las Tortitas (heren derde klasse) het kampioenschap al binnen gehengeld. In de daarop volgende finales gingen de titels naar Hengeloco (dames tweede klasse), de Old Stars (heren tweede klasse), The Muppets (dames eerste klasse) en De Tank (heren eerste klasse).
Voorafgaand aan de finale van de topklasse was er in het bijzonder aandacht voor Harry Vrogten en Gerrit Bruil. Beiden zetten zich al veertig jaar in als scheidsrechter voor volleybalvereniging DVO. Vrogten en Bruil fluiten zowel competitiewedstrijden als wedstrijden in het stratenvolleybaltoernooi. Zaterdag namen ze de finales in de eerste klasse (heren en dames) voor hun rekening.
Ook nam de organisatie tijdens de finaleavond afscheid van de hoofdsponsor. Ton van Walstijn van Jentha Fysiotherapie nam de bloemen in ontvangst als dank voor vijf jaar sponsoring. De komende drie jaar zijn Hans en Petra Eland met hun Hengelose supermarkt Plus Eland de hoofdsponsor van het toernooi.