DVO DS1 pakt verdiend punt tegen kampioenskandidaat

HENGELO - De dames van DVO DS1 hebben zich goed verweerd tegen Dynamo Tubbergen DS2 ondanks een 3-1 verlies. Ze boden goede tegenstand tegen dit ervaren team dat met Gemini strijdt om de titel in de Derde Divisie C. De nederlaag was ingecalculeerd, de gewonnen set leverde een bonuspunt op.

Op de late vrijdagavond moest de reis naar Tubbergen worden ondernomen voor het duel tegen de nummer twee op de ranglijst. In het gigantische complex De Vlaskoel werd weer bewezen dat de sportmogelijkheden in Twente oneindig veel beter zijn dan in de Achterhoek.
Desondanks waren de Hengelose vrouwen niet onder de indruk en konden het de Tukkers knap lastig maken. Bij de tegenstander speelden diverse dames die op een hoger niveau hadden gespeeld en daarom wel bekeken speelden maar DVO wist dat met strijdlust goed te compenseren. In de eerste set had dat nog geen resultaat door de 25-20 nederlaag maar in de tweede set ging het volkomen gelijk op en nam DVO af en toe brutaal een voorsprong. Bij 24-24 leek setwinst mogelijk maar door twee eigen fouten kon DVO de winst niet naar zich toe trekken.
In de derde set was Dynamo weer net iets beter waardoor na de 25-20 de stand op 3-0 werd gebracht. Dat betekent vaak dat de concentratie bij de winnende ploeg wat wegvalt, andere speelsters speeltijd krijgen en de laatste set anders verloopt. DVO pakte die kans en speelde vrijuit. Een voorsprong kon geleidelijk worden uitgebouwd en bij 15-23 leek er geen vuiltje aan de lucht. Daarna wisselde Dynamo een paar speelsters terug en na een aantal punten ingelopen te hebben werd het team van Frans Jordens toch wat zenuwachtig. Bij 20-24 scoorde Maika Hiddink echter met een wat gelukkige bal en ging de setwinst met 20-25 naar DVO.
Door het gewonnen punt stapte DVO toch tevreden van het veld. Voor de stand maakte het niet veel uit, DVO blijft stabiel op de zesde plaats staan. Voor Dynamo was het voldoende om voor het eerst de koppositie te pakken, wel met een wedstrijd meer.
Zaterdag 1 februari speelt DVO thuis in sporthal De Kamp om 17.45 uur tegen Halley DS2 uit Wehl. Daarna mag het team zich drie vrije weken opladen voor de laatste fase van de competitie.

Stand bovenaan: 1. Dynamo 2 13 51, 2. Gemini 12 50, 3. Longa 14 41, 4. Krekkers 2 13 40, 5. Rivo 2 14 38, 6. DVO 13 35.