Medische studenten in de Dominicaanse Republiek. Foto: Arnold Smits
Medische studenten in de Dominicaanse Republiek. Foto: Arnold Smits

Koekactie voor medische hulpmiddelen

STEENDEREN - Zaterdag 1 februari houdt Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek de jaarlijkse koekactie in Steenderen en omgeving. De opbrengst van de kruid- en notenkoekverkoop is om medische hulpmiddelen voor de opleiding verloskundigen aan te schaffen. Vele vrijwilligers komen huis aan huis, tussen 10.30 en 12.30 uur de koeken verkopen. Ook is een stand met koek bij de Coop Steenderen en de Welkoop Toldijk.

Medische hulpmiddelen zijn nodig omdat Kinderhulp Dominicaanse Republiek het van essentieel belang vindt dat jonge mensen een goede opleiding krijgen en dat zij zich naast theoretische ook praktische vaardigheden eigen kunnen maken en zo beter worden voorbereid op hun latere werkzaamheden.
De stichting heeft al meer dan dertig jaar de ervaring dat scholing een 'goed' doel is om mensen daadwerkelijk uit de ellende te helpen. Scholing biedt hulp, zekerheid en een betere toekomst en dat is wat ieder mens graag wil. Daarom wil zij deze actie, die door Wilde Ganzen wordt ondersteund, graag onder de aandacht brengen.
Op het moment dat deze actie wordt gehouden zijn een aantal van de bestuursleden in de Dominicaanse Republiek om de projecten te bezoeken. Ze voeren gesprekken met het team dat daar voor de stichting werkt en wisselen informatie en bijzonderheden uit.
Dominicanen reageren niet zo direct als men dat in Nederland gewend is. Zij zullen niet snel iets vragen. Met een persoonlijk gesprek komt het vaak wel tot de kern van wat er speelt en wordt meer inzicht verkregen in de problemen. Hierdoor kan snel worden gereageerd en gekeken of er extra hulp geboden kan worden.
Ook worden tijdens het bezoek alle sponsorkinderen gefotografeerd en informatie verzameld waarmee de sponsorouders hier in Nederland op de hoogte worden gehouden van de resultaten. Tijdens deze bezoeken kunnen de bestuursleden vaststellen of de onderlinge afspraken worden gerealiseerd.


www.domrep.nl