DVO DS1 vindt ritme terug

HENGELO - De volleybalsters van DVO Dames 1 hebben zich keurig hersteld van de geflatteerde nederlaag van vorige week. Werd toen met 0-4 van de nummer drie op de ranglijst verloren, nu lukte het wel om de nummer vier te verslaan. Met 3-1 werd Rivo DS2 terug naar Rijssen gestuurd.

Met Tamara Smeitink als libero voor de afwezige Dewi Regelink begon DVO DS1 voortvarend aan dit duel. Door de vorige nederlaag zit er geen enkele druk meer op het resultaat en daarom kan DVO de rest van het seizoen vrijuit spelen. Vooral de opslag was beter verzorgd, waardoor er meteen meer druk op de tegenstander gelegd kon worden. De Hengelose meiden hadden steeds een kleine voorsprong, die dan door Rivo weer werd gelijkgetrokken. Naar het einde van de set kon DVO toch wat uitlopen en een uiteindelijk met 25-21 de eerste set pakken.

De tweede set verliep zeer wisselend. Van 4-0 via 5-6 naar 10-6, van 11-14 naar 15-14, van 18-18 via 21-18 naar 21-23. DVO kwam opnieuw weer terug naar 23-23 en 24-24 maar door een paar slordige foutjes ging de winst toch met 24-26 naar Rivo. In deze set maakte Daphne Halfman haar debuut.

DVO liet zich niet uit het veld slaan en nadat Esmee Regelink mocht beginnen met de opslag stond het al snel 6-0 en het team wist de voorsprong goed vast te houden door regelmatig te scoren via vooral de buitenaanvallers. Met 25-17 was dan ook deze set een prooi voor DVO.

De vierde set leek een beetje op de tweede. Het ging weer gelijk op. Na 12-8 voor stond DVO plotseling met 12-15 achter en leek het de verkeerde kant op te gaan. Het team van Frans Jordens kwam echter weer goed terug en bij 20-20 was alles nog open. Vastberaden om het dit keer niet tot een vijfde set te laten komen pakte DVO een puntje voorsprong en werd uiteindelijk door Harmke Schennink met een mooie klap het eerste matchpoint direct verzilverd: 25-23.

Dat betekende een fraaie 3-1 overwinning waardoor DVO stevig in de subtop blijft staan met uitzicht op de derde plaats. De bovenste twee zijn al ver uitgelopen en zullen onderling uit gaan maken wie kampioen wordt. Een van deze twee is Dynamo DS2 dat in Tubbergen de volgende tegenstander is. Dat zal ongetwijfeld een zware pot worden, maar DVO heeft daar niets te verliezen zodat het misschien toch voor een verrassing kan zorgen. Deze topper is op vrijdag 24 januari om 20.30 uur in sporthal de Vlaskoel.