Gelijkspel dammers DCH 2

Gelijkspel dammers DCH 2

HENGELO - In de zevende ronde van de Gelderse Competitie regio Oost speelde het tweede team van Dam Club Hengelo hun zevende ronde in Sinderen tegen DSV 2. Zij boden daar goed partij tegen de nummer twee van deze klasse en gingen met 4-4 weer naar huis.

Gerrit Halfman was daar in een gelijkwaardige partij als eerste uit gespeeld en hield het op remise. Even later was het Gerrit Kreunen die hetzelfde resultaat bereikte en ook gelijk speelde. Jan Luiten moest daar echter het onderspit delven en DCH kwam achter. Jan Bosch wist dit recht te zetten door op een mooie klassieke wijze zijn partij te winnen. DCH 2 staat met 7-4 op de vierde plek.

DCH spelers in de Nationale Competitie
Zaterdag 18 januari werd de achtste ronde van de Nationale Competitie gespeeld. In de hoofdklasse A behaalde Arnoud de Greef winst voor DIOS 1 in Huizum. DIOS 1 won met 9-11 en blijft de koplopers op twee punten volgen.
Het tweede team van DIOS speelde thuis in Beltrum en ontving WSDV 4 uit Wageningen, een Combinatie Team van spelers van verschillende verenigingen. Daarbij spelen een aantal jeugdspelers om hen ook een kans te geven op het nationaal niveau.
Echter DIOS 2 was op sterkte, had er zin en won met 17-3 met onder andere winst van teamleider Harry Vos. Eveneens thuis DIOS – DVOIJ CT (ook een Combinatie Team) die de gasten uit Lunteren, Des 3 ontving.
Maar het derde team won niet zoals beide andere teams, maar gingen strijdend ten onder met 6-14. Jaap Vos verloor en Theo Ortsen speelde remise. DIOS 3 blijft hierdoor lantaarndrager in deze klasse. In de top van deze tweede klasse B gaat het er spannend aan toe.

Een aantal

jeugdspelers

krijgt een kans

te spelen op

het nationaal

niveau

DIOS 2 neemt door de winst de tweede plek van DUO 2 over die in Bunschoten verloor met 11-9. Jaap de Vries, Rodier Evers en Ben Okken kwamen niet verder dan remise. Harderwijk 2 won nipt en blijft eerste in deze klasse.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 18:
Wim Eijkelkamp - Gerrit Halfman 0-2, Rodier Evers - Jaap de Vries 2-0, Ben Okken - Arnoud de Greef 2-0, Erik Brummelman - Jan Luiten 0-2, Harry Vos - Klaas Veldstra 2-0.

Standen:
Groep A: 1. Harry Vos 10-15, 2. Arnoud de Greef 10-16, 3. Rodier Evers 9- 13. Groep B: 1. Jan Bosch 9-12, 2. Gerrit Halfman 11-14, 3. . Jan Luiten 13-15.
Voor wie eens wil kijken of meespelen, komt naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 0314-722131. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl nationale competitie