Dammers DCH 1 kansloos tegen Huissen

HENGELO - In de achtste ronde van de Gelderse hoofdklasse had het eerste team van de Hengelose damclub geen schijn van kans op een wedstrijdpunt tegen het veel sterkere VBI uit Huissen. Voor twee jaar geleden verraste DCH door gelijk te spelen in Huissen ook toen in de Gelderse hoofdklasse en ook vorig jaar met de bekerwedstrijd speelde DCH gelijk tegen VBI.

VBI, in het verleden vaak genoeg landskampioen, had genoeg van dat clubje uit de Achterhoek en kwam met groot aantal spelers uit de Nationale ereklasse aanzetten om met dat Achterhoekse Hengelo eens korte metten te maken. Met een gemiddelde rating van ruim 300 meer had het achttal van Hengelo niet veel in te brengen.

De strijd ging de eerste twee uur nog wel gelijk op, maar het duurde daarna niet lang of er begon zich een kentering af te tekenen. Misschien met geluk dat een enkeling nog meer kans op remise had kunnen maken dan Tom Westhof en Jaap de Vries, maar meer dan deze twee bordpunten kwamen niet op de teller van DCH voor. VBI ging met een 14-2 overwinning naar huis en Arnoud de Greef, Eddy Hoebink, Klaas Veldstra, Ben Okken, Rodier Evers en Gert Wisselink waren een nederlaag rijker. DCH 1 staat nu met 6-8 op de zesde plek.

DCH speelt

donderdag-

avond bij

Clublokaal

Ons Huis aan

de Beukenlaan

in Hengelo

Zevende ronde Nationale Competitie
In deze zevende ronde van de Nationale Competitie op zaterdag 4 januari waren weer zeven spelers van DCH van de partij. DIOS 1 ontving in de hoofdklasse A, Heijken dat met een 12-8 weer naar huis werd gestuurd. Arnoud de Greef won zijn partij. DIOS 1 staat met twee punten achter op de koploper 4e met 7-10.
In de tweede klasse B speelde DIOS 2 in Lunteren tegen DES 3. Het werd een onbesliste uitslag van 10-10, waarbij de gebroeders Vos, Harry en Jaap wel de volle buit binnen haalden. Doordat DUO 2 wist te winnen met 12-8 met remises van Ben Okken, Jaap de Vries en Rodier Evers gaan zij DIOS 2 met 1 punt voorbij. Ook Harderwijk is DIOS 2 met 1 punt gepasseerd doordat zij wonnen van DIOS 3 die daar verloor met 15-5. Theo Ortsen van DCH zijde verloor zijn partij.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 17:
Wim Eijkelkamp - Erik Brummelman 2-0, Theo Ortsen - Jan Bosch 0-2, Gerrit Halfman - Jaap Vos 1-1, Gerrit Kreunen - Han van Beek 2-0, Jan Luiten - Harry Vos 0-2.

Standen:
Groep A: 1. Arnoud de Greef 10-16, 2. Harry Vos 10-15, 3. Jaap Vos 10-14.
Groep B: 1. Jan Bosch 9-12, 2. Gerrit Halfman 10-12, 3. Jan Luiten 12-13,

Voor wie eens wil kijken of meespelen, komt naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 0314-722131. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl nationale competitie