UVV Nieuwjaarsvisite met cabaretroep Vrouwenspektakel

HENGELO – Met een warme inloop, voorstelling van de Warneveldse cabaretgroep Vrouwenspektakel en een lootjesverkoop was de nieuwjaarsvisite van woensdag 8 januari in 'Ons Huis' een geslaagde middag.

Tijdens de nieuwjaarsvisite smulden de gasten van zelfgebakken oliebollen, nieuwjaarsrolletjes, koffie en thee. Voorzitster Grady Wentink opende de middag door iedereen welkom te heten, een ieder een gezond en voorspoedig 2020 te wensen en cabaretgroep Vrouwenspektakel, een groep vrouwen die lid zijn van de Vrouwen van Nu uit Warnsveld, te introduceren.
In de voorstelling van de Warnveldse cabaretiers vinden een stel zussen een oude kist tijdens een zolderopruiming. In de kist vinden de dames allerlei oude spullen van vroeger. Bij deze voorwerpen komen er herinneringen naar boven zoals een ritje met de trein of een klompendans. Een voorstelling vol liederen en sketches die voor het publiek herkenbaar waren.

Na een pauze waarin gasten lootjes konden kopen, vervolgde het Vrouwenspektakel hun act. Ze vormden een zangkoor en vertolkten bekende oude liedjes. Ook lieten de dames het verschil zien hoe vroeger de visite werd ontvangen en hoe dat tegenwoordig gaat met alle moderne communicatiemiddelen. Ter afsluiting werd een aangepaste versie van het lied 'het Dorp' gespeeld, waarna Grady Wentink iedereen bedankte.

De volgende UVV middag vindt plaats op woensdag 12 februari om 14.00 uur waar Margo komt vertellen over haar trektocht met een ezel.