Grand Bistro de Rotonde plaatste een speciaal afhaalloket voor hun horeca-etablissement aan de Kerkstraat. Foto: Jan Hendriksen

Grand Bistro de Rotonde plaatste een speciaal afhaalloket voor hun horeca-etablissement aan de Kerkstraat. Foto: Jan Hendriksen

‘We gaan zeker niet bij de pakken neerzitten’

Vordense horeca weer ‘on the road’

Door Jan Hendriksen

VORDEN – Horecaondernemers in Vorden proberen momenteel de lockdown massaal door te komen door afhaalloketten te openen en eten te bezorgen zoals de ondernemers dat ook afgelopen voorjaar deden. Dat blijkt uit een inventarisatie afgelopen weekeinde van de redactie van Contact Bronckhorst Noord en een blik op de Facebookpagina’s van de ondernemers.

De horeca ging vorige week woensdagavond dicht op last van het kabinet om de verspreiding van het corona virus te stoppen. In sneltreinvaart hebben horecaondernemers nu weer afhaalmogelijkheden ingericht. “Corona, wat een turbulente tijd. Zowel zakelijk als privé. De onzekerheid brengt veel emoties met zich mee", zegt René Brummelman van De Herberg, die met Patricia ten Barge de Vordense eet-, drink- en feestgelegenheid runt. Ten Barge: "Wie had dit een jaar geleden kunnen bedenken hoe wij allen er nu voor staan, bizar. Maar bij ons is het glas altijd halfvol en we gaan ook zeker niet bij de pakken neer zitten. Vanaf afgelopen vrijdag zijn we weer 'on the road'.”

Het team van Grand Bistro de Rotonde laat weten dat men helaas wederom de deuren weer tijdelijk moest sluiten. 'Maar uiteraard blijven wij graag onze gerechten voor u bereiden', zo meldt het team via de Facebookpagina van de grand bistro. De Rotonde plaatste daarvoor een special afhaalloket voor het horeca-etablissement aan de Kerkstraat.

Liesbeth Geubels-Bakker van Hotel Bakker laat weten dat in verband met de coronamaatregelen helaas alleen hotelgasten kunnen ontbijten, lunchen, dineren en gebruik maken van de gezellige gelagkamer en kunnen genieten van gerechten van de speciale wildkaart in het kader van veertig jaar ‘Wild in de Achterhoek’. “Omdat wij alleen hotelgasten mogen ontvangen kunnen wij hen nog meer ruimte, afstand en veiligheid bieden. Niet-hotelgasten kunnen echter de wildgerechten wel bestellen en afhalen. En we hopen dat veel mensen, ook die voor de komende weken een reservering hadden gedaan, daarvan gebruik gaan maken.”

Nu de deur van Het Meestershuis weer gesloten is hebben de ‘Keukenmeesters' van Het Meestershuis besloten met alle liefde de ‘afhaalmarkt 'Meestershuis-bij-u-Thuis' te voorzien van hun ‘Meester- en Klassewerkjes'. 'We hebben er vertrouwen in dat wij de komende weken heel veel gasten gaan laten genieten. In de herfstvakantie offeren wij onze ‘Studiedag' op zodat iedereen alle dagen van de week langs kan komen', zo laat René Jak van Het Meestershuis op de Facebookpagina weten. Hij kreeg ook de vraag of men aan ‘Strafwerkjes' doet. Daar kon Jak kort in zijn: "Nee!”