In deze tijd steken veel mensen een kaarsje aan bij het Maria-altaar. Foto: Jaap Harmsen

In deze tijd steken veel mensen een kaarsje aan bij het Maria-altaar. Foto: Jaap Harmsen

Maatregelen katholieke kerk vanwege nieuwe coronarichtlijnen

VORDEN - De nieuwe coronarichtlijnen van de overheid en van het bisdom betekenen dat de bestaande protocollen van de Christus Koningkerk aangepast moeten worden. En ook de planning wijzigt. Onderstaand Is dit samengevat.

Het aantal kerkgangers (exclusief bedienaren) dat de vieringen bijwoont, bedraagt maximaal dertig. Wie een viering bijwonen? Dan is het noodzakelijk dat dit vooraf gemeld wordt. Bij voorkeur per e-mail naar ggchristuskoning@gmail.com. Zonder tegenbericht is er nog een plek beschikbaar. Eventueel kan men zich ook telefonisch aanmelden bij het secretariaat. Op dinsdag- of donderdagochtend tussen 09.00 en 10.30 uur, via tel. 0575-551735. De kerkgangers wordt gevraagd om een mondkapje te dragen.

De corona richtlijnen zijn ook van invloed op de planning. De samenkomst op zondag 25 oktober vervalt helaas. De Allerzielenviering op maandag 2 november om 19.00 uur gaat wel door. Per familie kunnen maximaal twee nabestaanden de viering bijwonen. Dit betekent dat er daarnaast nog plaats is voor overige parochianen. Maar ook hier geldt het maximum van totaal dertig kerkgangers.

Voor wie een viering niet kan bijwonen, bestaat er wel de mogelijkheid om de viering wel mee te luisteren op internet via de link www.12apostelen.nl/index.php/kerkdienstgemist-vorden/.

Raadpleeg voor actuele informatie wel even de website www.twaalfapostelen.nl. Op de pagina 'Vorden' staat actuele informatie en het laatste nieuws.