Orgelconcert Dorpskerk

VORDEN - Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden start weer met activiteiten. Zo vindt donderdag 6 augustus een orgelconcert plaats van 15.30 tot 16.15 uur door Valeria Boermistrova en Henk Linker.

Op het programma staan: Arthur Sullivan (1842-1900) - Orpheus with his lute; Ronald de Jong -Toccata (*1956); Georg Friedrich Händel (1685-1759) - La Solitudine, solocantate voor alt en basso continuo - Aria (Largo) - Recitativo - Aria (Tempo di Siciliano); Christian Heinrich Rinck (1770-1846) - Introduction, Thema, Variationen & Finale Opus 90 over Ah, vous dirai-je, maman en Antonio Vivaldi (1678-1741)- Nulla in mundo, pax sincera.

Henk Linker studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Hij is organist/dirigent van de St. Georgiusbasiliek te Almelo en organist van de Grote Kerk te Vriezenveen. In 2012 werkte hij als organist/choirmaster in de Episcopale (Anglicaanse) kerk te Lexington, Verenigde Staten.
Valeria Boermistrova, geboren in Moskou, studeerde koordirectie (Moskou) en zang bij Richard Levitt (Schola Cantorum te Bazel). Als soliste treedt ze op met koren en ensembles (o.a. 'Cantores Martini' van de Dom in Utrecht en Studium Chorale in Maastricht). Sinds 1994 vormt zij een vast duo met Henk linker (orgel). Hun laatste cd 'Ich sehe dich in tausend Bildern, Maria' werd met een 10 gewaardeerd in het klassieke muziektijdschrift 'Luister'.

Geen entree, een vrije gift wordt gewaardeerd.