Een echtpaar dat een vakantietas in ontvangst neemt bij de Voedselbank. Vrijwilligers staan achter de band. Foto: PR
Een echtpaar dat een vakantietas in ontvangst neemt bij de Voedselbank. Vrijwilligers staan achter de band. Foto: PR

Kinderen bij de voedselbank krijgen een vakantietas

BRONCKHORST - Alle gezinnen die van de Voedselbank gebruikmaken, hebben begin juli voor ieder kind een vakantietas gekregen. Het betreft in totaal ruim 140 kinderen in de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst.

In de tas zitten allerlei leuke dingen voor de vakantieperiode. Speelgoed, een bon voor een ijsje, een waardebon voor een uitje, e.d.; de inhoud is mede afhankelijk van de leeftijd van het kind. De actie is op touw gezet op initiatief van het Platform Armoedebestrijding Doetinchem. Een financiële bijdrage kwam van diverse kerken die lid zijn van het Diaconaal Platform Doetinchem en de diaconie van de Protestantse Gemeente in Zelhem. Daarnaast droegen meerdere serviceclubs (de LionsClubs Doetinchem en Bronckhorst en de Leo’s Achterhoek) hun steentjes bij samen met JCI Doetinchem en St. Achterhoekse Ridders.

De meeste gezinnen bij de Voedselbank gaan niet op vakantie. Voor kinderen en zeker ook voor jongeren in de puberleeftijd komt de coronacrisis hard aan. Op deze manier wordt hen een hart onder de riem gestoken.