Lionsclub Bronckhorst verkoopt tulpen in Bronckhorst

Lionsclub Bronckhorst verkoopt tulpen in Bronckhorst

DREMPT/HUMMELO/KEPPEL - Lionsclub Bronckhorst is de tulpenactie zaterdag 7 maart succesvol begonnen in Zelhem en Halle. De leden hebben tussen 9.30 en 12.30 uur maar liefst 700 bossen verse tulpen aan de deuren verkocht. Alle zaterdagen in maart én de eerste zaterdag in april verkopen clubleden in de grote(re) kernen van Bronckhorst tulpen aan de deur. Komende zaterdag, 14 maart, gaan de leden in Hummelo, Keppel en Drempt op pad. Op 21 maart volgen Vorden en Kranenburg, op 28 maart Hengelo en op 4 april Steenderen, Baak en Toldijk.

De Lions bieden een gevarieerd aanbod tulpen in diverse soorten en kleuren. De tulpen worden 's morgens vers gehaald bij Arjan Wesselink van Tulpenkwekerij IJsseltulp in Empe. Dankzij de scherpe inkoopprijs is de opbrengst voor de goede doelen optimaal. Dat is belangrijk, want doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor onder andere de vier zelfstandige stichtingen Welzijn in de gemeente Bronckhorst die een gezamenlijk en samenhangend welzijnsbeleid voor alle inwoners binnen de gemeente bevorderen. Meer informatie hierover is te vinden op www.meedoeninbronckhorst.nl. Daarnaast heeft Lionsclub Bronckhorst ook een nationaal doel waarvoor geld wordt ingezameld. Dit jaar is dat 'Voor kinderen, tegen kanker' en gaat het geld naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Meer informatie op www.prinsesmaximacentrum.nl. Het internationale doel is dit jaar Stichting Maya in Nepal. Deze stichting levert in Nepal een bijdrage aan het verbeteren van het leven door onderwijs en ondersteunt nu daarbij zeven scholen. Website www.mayafoundationnepal.com.

Pinnen kan
De tulpen kosten dit jaar 3,50 euro per bos en drie bossen voor 10 euro. In iedere bos zitten tien tulpen. Wie geen contant geld in huis heeft, kan dit jaar ook pinnen bij de verkopers, ze hebben voor het eerst mobiele pinapparaten bij zich. De ervaringen daarmee afgelopen zaterdag zijn zeer positief. Het pinnen gaat snel, gemakkelijk en veilig. Bij de verkoop van de tulpen krijgt Lionsclub Bronckhorst ook dit jaar weer hulp van enkele leden van Leo Club Achterhoek (jongeren van 18-30 jaar).